Élet-Stílus

Rengetegen elhihették, hogy egy titkos kóddal akciósan lehet vásárolni

A Walmart-üzletekre vonatkozó videót milliók nézték meg.

Kedvezményes vásárláshoz hozzásegítő „trükköt” ígér az a videó, amely a TikTokon terjed. Egyetlen probléma van vele: hogy kamu.

Legutóbb egy Mittal Patel nevű felhasználó készített egy bejegyzést, amiben a titkos módszerről ír. A trükk lényege: amikor belépsz egy Walmart-áruházba, és az ajtóban állva felnézel, meglátsz egy négyjegyű kódot. Megjegyzed. A bevásárlás végén az önkiszolgáló kasszákhoz mész, a fizetésnél a jobb felső sarokban lesz egy olyan mező, hogy kuponkód – na, oda kell beírni ezt a négyjegyű számot.

@iammittalpatel

##stitch with @colinjashby Mind-🤯!

♬ original sound - Mittal Patel

Hogy pontosan hányan próbálták ki a módszert, nem tudni, de tény, hogy a videó 20,6 milliós nézettségnél és 3,2 millió like-nál jár. A videóhoz írt hozzászólások közül sokat töröltek – állítólag azoknak a csalódott kommentelők panaszait távolították el, akik kipróbálták a módszert, de nem működött nekik.

Az Independent azt írja, hogy az online terjedő tévhiteket eloszlató Snopes oldal szerint már 2020 eleje óta terjed ez a városi legenda (merthogy ez nem több annál), és nem kevés Walmart-vásárló (és alkalmazott!) tesztelte az olcsó vásárlást ígérő trükköt – sikertelenül. Azt írja az oldal:

Nincs a Walmart-áruházak bejáratánál olyan titkos egyedi négyjegyű szám, amit használva a vásárlók kedvezményt kaphatnak az önkiszolgáló kasszáknál. Ha ilyen trükk létezne, megszámlálhatatlan mennyiségű videó lenne, amiben bemutatják, ahogy a módszer működik. Ehhez képest, ilyen videóból egyetlen egy sincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik