Élet-Stílus

Úristen! Akkor most impotens lettem?

GettyImages
GettyImages

A férfiak egy része már fiatal korában szorong attól, hogy esetleg nem felel meg a partner elvárásainak az ágyban, sokan pedig egyenesen rettegnek, hogy valamilyen okból esetleg képtelenek teljesíteni férfiúi „kötelességüket”. Utóbbi sokakkal előfordul, akár az 50 évesnél fiatalabb korosztályban is. Mégsem kell rögtön impotenciára gondolni, hiszen a problémának számtalan, egyébként jól kezelhető oka lehet. Akadnak péládul olyan betegségek, amelyek kifejezetten a fiatalokra veszélyesek. Ilyen például a krónikus prosztatagyulladás, amely képes rontani vagy akár meg is akadályozni az erekciót.

A prosztatagyulladás gyakori betegség, a dülmirigynek is nevezett szervet érintő tünetek nagymértékben függenek a gyulladás okától és megjelenési formájától, vagyis attól, hogy akut vagy krónikus problémáról van-e szó. A tünetek jelentkezhetnek hirtelen, de az is előfordulhat, hogy hónapok alatt alakulnak ki, és a beteg állapota hosszabb idő alatt lesz egyre rosszabb.

A gyulladás a szexuális funkciókra is kihat:

  • együtt járhat a szexuális vágy csökkenésével;
  • merevedési zavarokkal;
  • a merevedés fenntartására való képesség romlásával;
  • továbbá fájdalmas ejakulációval, azaz magömléssel.

A szakzsargonban kismedencei fájdalom szindrómának nevezett tünetegyüttes kialakulására számos esetben az orvostudomány sem tud konkrét magyarázatot adni.

Tünetei

Az alhas, a medence és a lágyék tájékán jelentkező erős és nem múló fájdalom, amely mögött sok esetben sem szervi elváltozás, sem pedig gyulladás vagy egyéb fertőzés nem tapasztalható. A fájdalom a combhajlat és a herék irányába is kisugározhat, de még az ejakuláció is fájdalmat okozhat. A későbbi tartós károsodás elkerülése érdekében érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.

A statisztikák szerint Magyarországon inkább a férfiak hajlamosak arra, hogy halogassák szakember felkeresését, ha valamilyen szexuális eredetű problémájuk van. Orvosi segítség helyett inkább a fájdalomcsillapítóval igyekeznek enyhíteni a tüneteiket, holott ez nem oldja meg a problémát, amit egyáltalán nem lenne szabad elhanyagolni.

Noha a krónikus prosztatagyulladás kezelése még mindig sok fejtörést okoz az orvosoknak, léteznek olyan természetes eredetű összetevőket tartalmazó készítmények, amelyekkel a kismedencei fájdalom szindróma eredményesen kezelhető, és ez egyben a merevedési zavaroktól való megszabadulást is jelentheti. A tüneteket tapasztalva nincs ok a szégyenkezésre, de mielőbb érdemes szakemberhez fordulni, és megfelelő gyógyszerrel kezelni a bajt.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt helyi hatású készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a legtöbb hazai a patikában, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik