Élet-Stílus

Bőrápolási tippeket oszt TikTokon egy amerikai apáca, aki letagadhatna 20 évet

A kulcsszó a böjtölés, bár nem úgy, ahogy azt elsőre gondolná az ember.

Egy 55 éves, de a kommentelők szerint csak 30-nak kinéző apáca a TikTokon magyarázta el bőrápolási rutinját és tippjeit, az emberek pedig odavannak érte.

Az Indy100 által bemutatott Claudette Powell nővér az apáca angol megfelelőjének (nun) és a nonszensz szónak az összerakásával szellemesen csak Nunsenseforthepeople néven szerepel a platformon, amit leginkább úgy lehetne lefordítani magyarra, hogy „Nővernonszensz az embereknek”.

Június elején kezdett el tiktokozni, és a követőinek feltűnt, hogy milyen jó bőrben van. Annyi ezzel kapcsolatos kérdést kapott, hogy úgy döntött, külön posztot szentel a puritán bőrápolási rutinjának.

@nunsenseforthepeople

I thought people would be asking questions about transubstantiation and Gregorian chant, but the ladies want the nunly skincare tips. ##nunsoftiktok

♬ original sound - Claudette Powell

Azt hittem, az emberek az átlényegülésről és a gregorián énekről kérdezősködnek majd, de a hölgyek az apácás bőrápolási tippeket akarják

– írta a videó leírásában az apáca, aki rögtön azzal kezdi mondandóját, hogy megköszöni a sok kedves üzenetet, majd bele is csap a lecsóba, és leszögezi, hogy gyakorlatilag nincs neki olyan.

Hacsak nem számít bőrápolásnak az, hogy már több mint húsz éve kerüli a napfényt, mert migrént okoz neki.

Ezért ernyőt is szokott magával vinni, ha napsütésben megy ki a szabadba, és már megszokta, hogy a furcsa megjelenése miatt Mary Poppinsnak nézik.

Powell szerint ez lehet az oka annak, hogy jóval kevesebb ránca van, mint amennyi egy 55 évesnek lenni szokott általában.

Ezután elmeséli, hogy fiatalabb korában professzionális szinten foglalkozott a fotózással, ezért tudja, hogy milyen fontosak a fények egy felvételnél, és általában pont ezért veszi fel a videóit ott, ahol a bőrápolási szokásairól is beszél. Ahol jók a fények, mégsem túl erősek.

Majd jön egy poén is: „A gyenge megvilágítás egy lány legjobb barátja” – mondja, miközben a képernyőn megjelenő szövegben az áll, hogy „Fantasztikusan nézek ki koromsötétben”.

Soha nem használtam szépségápolási termékeket, mert szerintem ez lehúzás, és mert nagyon fukar vagyok. Már azelőtt is nagyon fukar voltam, mielőtt apáca lettem

– hangzik az őszinte kitárulkozás.

Azt is elmondja, hogy a bőre nagyon érzékeny, és történetesen „szinte mindenre allergiás a Földön”, ezért egyszer mossa meg az arcát naponta. „Olyan dolgokat kell használnom, mint például az Aveeno zabpelyhes testápoló és sampon, amit a babaosztályon lehet kapni” – teszi hozzá a nővér.

A videó végefelé összefoglalja a tippjeit:

Vigyél magaddal napernyőt, fotózz gyenge fényviszonyok között, és használj bébicuccokat a bőrödre.

A tiszta bőr királynője, gyenge fényviszonyok, 55 évesen és jámboran – írta az egyik kommentelő.

Valaki más tréfásan azt kommentelte: „Azért van, mert férfiak nélkül élt” – amire Powell nővér egy csomó sírva nevető emojival reagált.

Úgy tűnik, a TikTok felhasználói szeretik, amikor a nővér a böjtölési szokásairól beszél. A napfénymegvonó kúra bemutatását eddig 141 ezerszer játszották le, de a jelenleg 402 ezer megtekintésnél járó legnépszerűbb videója is azt a témát járja körül, amikor az ember tudatosan megvon magától valamit.

A képen ugyanis végig az a szöveg olvasható, hogy

A TikTok olyan dolgokat mutat nekem, amiket nem kaphatok meg.

Majd kiscicáktól kezdve sok minden másról is beszél a nővér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!