Élet-Stílus

Közel fél órán át volt halott, azt mondja, a pokolban járt

Fred de Noyelle / Getty Images
Fred de Noyelle / Getty Images
Egy Bill Wiese nevű férfi azt állítja, huszonhárom percen át volt halott, és ezt az időt a pokolban töltötte. Sikoltozó emberek millióiról, az őket kínzó démonokról és lángoló, füsttel teli vermek sokaságáról számolt be.

Különös, testen kívüli élményben volt része egy férfinek 1998-ban. Bill Wiese azt állítja, hajnali háromkor kínzó szomjúságra ébredt, ezért kiment a konyhába vízért. Egyszer csak úgy érezte, mintha a lelkét kiszakítanák a testéből, majd a következő pillanatban a pokolban tért magához – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Wiese azt mondja, egy hosszú alagúton át érkezett a pokolba, ahol olyan elviselhetetlen forróságot érzett, hogy csodálkozott, hogyan lehet egyáltalán életben. Egy börtöncella kőpadlóján landolt, kőfalak között és rácsok mögött. Elviselhetetlen bűzt érzett és mindenütt füst terjengett.

A férfi hatalmas démonokat, szörnyeket látott. Az egyik démon felkapta a férfit és a falhoz vágta. Bár Wiese tudta, hogy nincs a testében, mégis úgy érezte, minden csontja szilánkosra tört. A cellából aztán hirtelen egy lángoló verembe került, ahol csontvázszerű emberek ezrei szenvedtek.

Wiese végül az otthonában tért magához. Azt mondja, 23 percet töltött a pokolban és az utazása megváltoztatta az életét. Biztos benne, hogy a testen kívüli élménye valós volt, ezért azóta minden perceben arra törekszik, hogy a halála után nehogy visszakerüljön a pokolba.

Wiese könyvet írt a pokolbeli élményéről, mely 2006-ban jelent meg, és a New York Times bestsellerlistájára is felkerült. Ennek ellenére sok kritikus szkeptikus a leírtakkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik