Élet-Stílus

400 ezer ember követeli, hogy egy fiatal nő tűnjön el a TikTok-ról

Rasszista megjegyzések és fogyatékkal élőket bántó videók miatt.

Cikkünk írásának pillanatában 414.955 ember írta alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy a TikTok tiltsa le az OnlyJayus nevű felhasználót, azaz Isabella Avilát.

A fiatal nő először 2021 februárjában került a támadások kereszttüzébe, akkor épp rasszista beszólásokat engedett meg magának. Később egy videóban elnézést kért, de még később kiderült: a videó szövegét valaki mással íratta, és a – vélhetően ironikusnak szánt – bocsánatkérő felvételt el is távolította az oldalairól (de a Twitteren még megtalálható).

A következő balhé egy vicc miatt tört ki: májusban elsütött egy olyan „poént”, hogy ha valakihez odajön egy fogyatékkal élő emberhez tartozó segítő kutya, akkor az azt jelenti, hogy a gazdája bajban van, ezért érdemes követni a kutyát, és hozzájuthatunk egy pénztárcához. A videó ma is elérhető OnlyJayus TikTok-ján, eddig 7,2 milliós nézettséget ért el, de még ennél is megdöbbentőbb, hogy 1,2 millióan jutalmazták like-kal.

@onlyjayus

Illegal Life Advice... for reasons this is a joke ##fyp ##lifeadvice ##lifehacks ##lifeprotips ##protips ##hacks ##advice #illegal ##illegalhack ##onlyjayus

♬ Build a B*tch - Bella Poarch

És ha már a számoknál járunk: a petíció ugyebár 411 ezernél jár, ehhez képest Isabella Avilának jelenleg 14,1 millió követője van a TikTokon. Az elmúlt egy hónapban 1,7 millió új követőre tett szert, ami napi 60 ezres bővülést jelent.

Népszerűsége biztos tudatában nem is rettent meg a petíciótól, sőt egyik videójában épp a kezdeményezésen gúnyolódik – „egy petíció? jaj, most mit tegyek?!” és azt mondja, egyébként is „leszarja”, sőt maga is aláírta a kezdeményezést, sőt maga is fizetett, hogy minél több embernek jelenjen meg.

@icantbelieveitsnotjayus

Ha Ha Ha 😐

♬ original sound - 🧑🏻‍🚀🧙🏻‍♂️👩🏼‍🌾👩🏼‍💻

Ajánlott videó

Olvasói sztorik