Élet-Stílus

Hét év után, az ország másik feléből került vissza a floridai gazdájához egy kutya

A déli államból elrabolt házi kedvencet a kanadai határral szomszédos Michigan államban találták meg, és már az eredeti gazdájához is visszakerült.

A 2014-ben ellopottnak nyilvánított yorkshire terrier keverék, Sgt. Pepper nemrég újra találkozott a gazdájával – írja az Insider az Eaton megyei állatfelügyelet Facebook-bejegyzése alapján.

A tulajdonos az eltűnés utáni egyszer már megtalálta a kutyáját egy online hirdetésben, de mire megkereste a hirdetőt, ő már eladta másnak – áll a hivatal közleményében.

Bár rendőrségi feljelentést tettek, és a mikrochipes céget is értesítették Sgt. Pepper eltűnéséről, de a bejegyzés szerint egyik sem segített. A kutya az eltűnésekor még csak hat éves volt, szóval gyakorlatilag több időt töltött a gazdája nélkül, mint vele.

Az eb eltűnése után hét csöndes év következett, mígnem múlt hétfőn az Eaton megyei állatfelügyelet – mely több mint 1500 kilométerrel arrébb, a Michigan állambeli Charlotte-ban található – felfedezte a rég elveszett kutyát, a hivatal munkatársai pedig felkeresték a gazdit, aki repülőjegyet foglalt Floridából Michiganbe, hogy újra láthassa Sgt. Peppert.

Bár nem ismerjük Sgt. Pepper utazásának minden részletét, megtudtuk, hogyan jutott el Michiganbe (…) Sgt Pepper az elmúlt 5 évben egy családnál élt, akik nem tudtak a mikrochipjéről és a lopott státuszáról

– fogalmaz a közlemény. A hivatal munkatársai Sgt. Pepper mikrochipjének elérhetőségi adataira támaszkodtak, amelyeket még 2020 februárjában frissítettek. Ennek köszönhetően perceken belül kapcsolatba tudtak lépni a tulajdonossal.

A hivatal szerint ez a hihetetlen történet bizonyítja, hogy mennyire fontos a háziállatok mikrochippel való ellátása és az elérhetőségi adatok naprakészen tartása is. Emellett nem győzték hangsúlyozni, hogy Sgt. Pepper története milyen jól megmutatja, miért olyan fontos, hogy minden talált kutyán mikrochipet szkenneltessünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik