Élet-Stílus

A halhatatlanság elérése a 11 évesen egyetemi diplomát szerző csodagyerek célja

Kenzo TRIBOUILLARD / AF
Kenzo TRIBOUILLARD / AF
Summa cum laude, vagyis kitűnő minősítéssel szerzett villamosmérnöki BA diplomát a 11 éves Laurent Simons az Antwerpeni Egyetemen. A belga-holland csodagyerek azt mondja, a legfőbb célja a halhatatlanság felfedezése.

Laurent Simonsnak alig egy évre volt szüksége ahhoz, hogy végezzen a képzéssel, amit a diákok általában három év alatt teljesítenek – írja a NU.nl című holland hírportál.

A csodagyerek korábban tizennyolc hónap alatt érettségizett le egy bruggei gimnáziumban, nyolc éves korában. A 2009 decemberében született fiú az Eindhoven Egyetemen kezdte meg villamosmérnöki tanulmányait, de a szülei kivették az iskolából, mert az intézmény nem garantálta, hogy Laurent tíz hónap alatt, még a tizedik születésnapja előtt diplomázhat.

Az egyetem 2020 közepére tűzte volna ki a kisfiú diplomaszerzésének időpontját, de a szülőknek ez nem felelt meg, mert azt szerették volna, ha Laurent a világon elsőként, még tízéves kora előtt diplomázik.

Az egyetem akkor azzal kritizálta a szülőket, hogy hatalmas terhet raknak a páratlan képességű gyerekre, nem csak a tudományos előmenetele sürgetésével, de a gyakori médiaszerepléseivel is. Alexander Simons, Laurent apja azzal vágott vissza, hogy mindezzel senkinek sem lenne baja, ha a fia nem a tudományban, hanem valamilyen sportban lenne tehetséges – írta meg a BBC.

BA diplomája megszerzése után Laurent a fizikus mesterszakkal folytatja, de párhuzamosan elkezdi doktori képzését is. Azt mondja, nem tudja, mennyi idő kell majd neki az MA diploma és a PhD fokozat megszerzéséhez, de nem ez nem is foglalkoztatja. Inkább a távlati céljára tekint, ami nem kisebb dolog, mint az emberi halhatatlanság elérése, vagyis az, hogy a lehető legtöbb szervet mesterségesre cserélhesse. Ehhez a világ legkiválóbb professzoraival szeretne együtt dolgozni, hogy láthassa, hogyan működik az agyuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik