Élet-Stílus

Kenyérpirítóban akart steaket sütni, leégett a háza, most a biztosítóval hadakozik

What a misteak, mondja az angol.

Könyörtelen háborúba kezdett egy új-zélandi pár a biztosítójával, mert a társaság jóval kevesebb pénzt fizetett ki a kár keletkezése után annál, amennyit a pár ildomosnak tartott volna.

A Daily Mail azt írja, a biztosító 418 ezer dollárt kész folyósítani a károsultaknak, a szerződésük szerinti maximális összeget, ők azonban állítják, hogy ez az összeg nem elegendő arra, hogy helyre hozzák a lakásukban keletkező károkat, ezért azt akarják elérni, hogy a biztosító további 200 ezret fizesen, azaz állja a helyreállítás teljes költségét.

A károsultak bizakodóak, még annak ellenére is, hogy nem nekik áll a zászló. Annál is inkább, mert az otthonukban kiütő tüzet egy egészen banális dolog okozta.

A pár férfi tagja steaket akart enni, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból a kenyérpirítóban próbálta elkészíteni a fogást. Ha ez még nem lenne elég, a működésben lévő konyhai gépet jó időre őrizetlenül is hagyta, amikor kiugrott a közeli kisboltba. Mire visszaért, már lángolt a ház.

Steaket készíteni a kenyérpirítóban a tökéletes recept a katasztrófához

– nyilatkozta az esetről Karen Stevens, biztosítási és pénzügyi ombudsman, kiemelve, hogy a tűz teljességgel elkerülhető lett volna, ha a férfi nem viselkedik ennyire felelőtlenül.

A jelek szerint ugyanakkor a leégett ház tulajdonosai továbbra sem nyugszanak bele a történtekbe és harcolni fognak azért, hogy a teljes összeget megkapják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik