Élet-Stílus

Rasszista üzenetet rakott fekete kollégája asztalára a rendőr, azonnal kirúgták

A Ku Klux Klan szimbólumát véste papírra az elbocsátott rendőr, de szerinte csak vicc volt az egész.

Kirúgtak egy rendőrt az ohiói Sheffiled Lake-i rendőrség kötelékéből, mert a Ku Klux Klan szimbólumával eláttott papírt rakott fekete kollégája asztalára. A Ladbible azt írja, az elküldött rendőrnek, Anthony Campónak még arra sem volt sansza, hogy letagadja a dolgot, mivel a biztonsági kamerák rögzítették az akcióját. Így azzal védekezett, hogy az egész csak vicc volt, feletteseit ez azonban nem hatotta meg.

Campo a lap mellett egy sárga kapucnis pulóvert is a meg nem nevezett kollégája asztalára tett, ami a cleveland.com szerint a klántagok tetőtől talpig érő ruháját szimbolizálja.

A címzett rögtön megmutatta a lapot a többi rendőrnek, így a hír hamar terjedni kezdett, nem sokkal később már a polgármester is tudott róla. Amikor Dennis Bring tudomást szerzett a dologról, egyenesen Campóhoz ment, aki ekkor már számított rá, hogy ki fogják rúgni. Hiába mondta el a polgármesternek is, hogy viccnek szánta az egészet, Bring felszólította, 10 perce van elhagyni az őrsöt. Campo ekkor vállalta, hogy ott helyben megírja a felmondását.

Mégis hogy képzeli, hogy ilyen dolgot rak valakinek az asztalára, különösen egy afroamerikai asztalára? Ennél durvábbat és sértőbbet tenni nem is lehet. Szégyenletes és gusztustalan

– mondta az ügyről a polgármester, akit nagyon kihoztak a sodrábóla történtek.

Bing később személyesen beszélt a rendőrrel, akinek az üzenetet címezték, és bocsánatot kért tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik