Élet-Stílus

Forronganak a skótok, mert Boris Johnson túl látványosan szurkol az angoloknak

A skótokkal és a walesiekkel szemben nem volt ennyire lelkes a brit miniszterelnök.

Szombat este az angol válogatott meggyőző fölénnyel győzte le Ukrajnát a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében, és jutott be a legjobb négy közé. Ahogy az egész kontinensen, a szigetországban is igazi futball-láz tombol az elmúlt hetekben, amire csak ráerősít, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb tagállama, Anglia remekül szerepel a tornán. A lelkesedés a brit miniszterelnököt, Boris Johnsont is magával ragadta az ukránok elleni meccs előtt, a Metro szerint azonban ez nem mindenki tetszését nyerte el.

A mérkőzés napján egy hatalmas angol zászlót terítettek ki a Downing Streeten, melynek közepén Johnson pózolt önfeledten a sajtónak, és a szignójával is ellátta a vásznat, pontosan Gareth Southgate, angol szövetségi kapitányé mellett.

Johnson eddig is lelkesen szurkolt az angol csapatnak a tornán, több fotó is megjelent róla, ahogy a képernyő előtt izgul a válogatott meccsei alatt, vagy ahogy épp Harry Kane gólját ünnepli a németek ellen, a zászlós akció azonban már túl sok volt az Angliától északra élőknek. A szintén az Egyesült Királysághoz tartozó skótok ugyanis nehezményezték, hogy míg Johnson ilyen látványosan rajong az angolokért, a tornára szintén kijutó skót és walesi válogatottakkal kapcsolatban már koránt sem volt ennyire lelkes.

A függetlenségpárti The National című skót lap azt írta, keresték a fotót 2016-ból, amin David Cameron akkori miniszterelnök walesi zászlóval pózol, hiszen a kis ország öt évvel ezelőtt elődöntőt játszott az Eb-n, pontosan úgy, ahogy az angolok idén. Csakhogy nem találtak ilyen fotót Cameronról, így nem értik, mi szükség van arra, hogy Johnson az angol lobogóval ékeskedjen.

A gesztus miatt a Twitteren is bírálták a miniszterelnököt, többen a szemére vetették, hogy nem volt a legokosabb ötlet ennyire látványosan a többi elé helyezni az angol nemzetet, amikor egyre többször pedzegeti az Egyesül Királyságból való kilépést a többi állam.

Anglia és Skócia egyébként összefutott a tornán, a csoportkörben játszottak egymással gólnélküli döntetlent. A skótok a csoportmeccsek után elbúcsúztak a tornától, Angliának azonban még minden esélye meg van arra, hogy Európa-bajnok legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik