Élet-Stílus

Eladja „gyáva” kutyáit a kínai rendőrség

Nem voltak velük elégedettek a kiképzésen.

Egy kínai rendőr-akadémia azt tervezi, hogy eladja azokat a kutyáit, amelyek a kiképzés alatt „gyávák” vagy más, szükséges képesség híján vannak. 54 kutyán akarnak túladni a július 7-ére tervezett aukción – írta a South China Morning Post.

A kutyák többsége német és belga juhászkutya, amelyeket világszerte használnak rendőrkutyaként mozgékonyságuk, intelligenciájuk és engedelmességük miatt.

A kutyákat felsoroló lista szerint „gyávaság” miatt nem kellenek leginkább, de valamelyiknek a testi tulajdonságaival akad gondja a hatóságnak „túl kicsi”, „gyengék a végtagjaik”, valamint olyanok is vannak, akik nem eléggé engedelmesek.

A kutyákról egyenként videót közölnek az aukció napján, minden ebnél 200 kínai jüannál, 9000 forintnál kezdődik meg a licit. A legnagyobb összeget ajánló még aznap el is viheti az adott kutyát. Az új gazdik nem adhatnak túl sem pénzért, sem ingyen az állaton.

Nem ez az első eset, hogy eladják a kutyákat, idén már négy aukciót tartottak, amiken 158 kutyát értékesítettek. Évente átlagosan a kutyák 14 százalékát találják nem megfelelőnek.

A kutyák nagyon egészségesek, de nem alkalmasak rendőri munkára

– közölte az akadémia a lappal. Minden kutya engedéllyel rendelkező tenyészetből származik, 45 napos koruktól hat hónapos korukig kiképzésen vettek részt.

Az internetezők az aukción viszont elég jól szórakoznak, egyikőjük azzal viccelődött a Weibón, hogy még a kutyáknak is nehéz kormányzati munkát szerezniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik