Élet-Stílus

Ezért történhet meg az, hogy egy filmből hiányzik, amit az előzetesben látunk

Egy tiktoker adott rá választ.

Elvileg az előzetesek azért vannak, hogy kedvet kapjunk egy filmhez, ugyanakkor megtörténik néha az is, hogy amit az előzetesben látunk, az a filmben nincs is benne. Így volt ez például a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmben. A Game Radar szerint valószínűleg azért, mert bizonyos jeleneteket újraforgattak, átdolgoztak még.

Vannak azonban olyan esetek is, amikor valami nagyon hasonlót látunk a filmben és az előzetesben is, de mégis különböznek. Egy tiktoker, Lauren Wheeler, a Mindig az ördöggel című filmmel, illetve benne Robert Pattinson ujjnyalogatásával mutatott erre példát. Az előzetesben a színész a hüvelykujját nyalja le, míg a filmben a középső- és mutatóujját.

Wheeler szerint ez a filmek korhatár-besorolásáért felelős Amerikai Mozgókép Szövetség (MPA) miatt történhetett meg, ez az ő összesküvés-elmélete. Szerinte a szervezet nem megfelelőnek találhatta volna a kétujjas verziót.

Szerintem ez egy alternatív felvétel, ami kevésbé szexuális.  A munkám az volt, hogy filmeket úgy szerkesszek meg, hogy azokat le lehessen adni a tévében, és ez olyan, mint amilyen buta feladatokat akkor kaptam.

Wheeler mutat a videójában másik példát is: a remek című Boldog halálnapot! 2 előzetesében egy nőt láthatunk, a pólóján pedig azt, OMG, vagyis Istenem. Miközben a filmben ugyanezen a felsőn azt olvashatjuk, FML, azaz „elbaszott az életem”.

@classiclaur

I’m going to regret posting this #robertpattinson #rpattz #thedevilallthetime #robertpattinsonedit #edwardcullen

♬ original sound - LJ

A kommentelők más példákat is felhoznak. Egyik például a Marvel-filmeket, például, hogy Thornak az előzetesben meg van mind a két szeme, hogy ne szpojlerezzék el a történetet. Vagy hasonló a Harry Potter és a Halál ereklyéiben, mikor Hermione kezéről eltüntették a vért egy jelenetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik