Élet-Stílus

Közös szelfit akart Müller Cecília brit kollégájával, de olyan erőszakos volt, hogy az állása bánta

A 24 éves essexi ingatlanügynök csak az anyjának akart küldeni egy közös fotót a brit tiszti főorvossal, de túlzottan közvetlen és agresszív közeledését videóra vette, Boris Johnson pedig egyenesen gengszternek nevezte őt és „tettestársát” a felvétel láttán.

Lewis Hughes egészen eddig a hétig ingatlanügynökként dolgozott, de vasárnap volt egy végzetes találkozója Chris Whittyvel, Nagy-Britannia tiszti főorvosával a londoni St. James’s Parkban, amit videóra vett. A felvételen az látszik egy mobil szelfikameráján keresztül, hogy Hughes és szintén 24 éves barátja, Jonathan Chew odamennek a tiszti főorvoshoz, és egy potenciális közös kép reményében többször is átkarolják Whittyt az akarata ellenére.

A Guardian beszámolója alapján a felvétel elterjedése után a fiatal férfit kirúgta a főnöke.

Adil Ray, a Jó reggelt, Britannia! egyik műsorvezetője a szerinte gusztustalan viselkedést megörökítő videó megosztása mellett arra szólította fel Boris Johnsont, hogy biztosítsanak megfelelő személyi védelmet Chris Whittynek.

De ha ez nem lenne elég, az ország miniszterelnöke sem hagyhatta szó nélkül a túlságosan közvetlenül közeledő, bokszmániás fiatalok videóját.

Megdöbbenve látom Chris Whitty főorvos aljas zaklatását.

Elítélem ezeknek a bűnözőknek a viselkedését. Keményen dolgozó köztisztviselőinknek nem szabadna ilyen megfélemlítéssel szembesülniük az utcáinkon, és ezt nem fogjuk eltűrni

fakadt ki egy szerdai tweetben Johnson.

Lewis Hughes a Sunnak nyilatkozva kért elnézést a viselkedéséért, amit azért is bánt meg nagyon, mert a videónak köszönhetően kirúgta a főnöke. Hughes így próbált tiszta vizet önteni a pohárba:

Ha kellemetlen helyzetbe hoztam, ami úgy tűnik, hogy így történt, akkor elnézést szeretnék kérni tőle. Elég félénk, szégyenlős ember, és azt hiszem, ezért nem mondta, hogy «Szálljanak le rólam». Ha ezt mondta volna, akkor észrevettem volna, hogy mit érez, és nem karoltam volna át.

Majd azzal folytatta, hogy azt remélte, készíthet egy szelfit a tiszti főorvossal, amit aztán megmutathat az édesanyjának.

Nem volt rosszindulatú szándék, nem akartam felzaklatni őt

– zárta gondolatait Hughes.

Jonathan Chew is azt mondta a Sun megkeresésére, hogy csak egy közös szelfit akartak.

Hollie Adams / POOL / AFP

Chris Whitty nem kívánta kommentálni az ügyet, amit ő annyira jelentéktelennek tart, hogy nem szólt volna róla senkinek, ha nem kerül elő a felvétel. A londoni rendőrség megerősítette, hogy a rendőrök a parkban történt incidens után beszéltek Whittyvel, és ellenőrizték, hogy jól van-e, de a tiszti főorvos nem akart feljelentést tenni, csak ment tovább a dolgára.

Egy szóvivő elmondta, hogy a rendőrök az incidens közelében voltak, egy közeli tüntetés rendjét biztosították, és közbeléptek, amikor látták, hogy mi történik. A közlemény szerint a rendőrség továbbra is kapcsolatban áll az állítólagos áldozattal.

Az incidenst testi sértésként jegyezték fel, és a Met Police közrend elleni bűncselekményekkel foglalkozó csoportja továbbra is vizsgálja az esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik