Élet-Stílus

Egy tál spagetti okozta a brit kisfiú halálát

Allergiás reakciót váltott ki a tejtermék. A család azóta a hasonló tragédiák elkerüléséért küzd.

Évekkel gyermekük elvesztése után másokat próbál megóvni egy brit család a hasonló tragédiáktól.

Cameron Wahid hétéves volt, amikor családjával az olaszországi Ravellóban töltötte a vakáció egy részét. Egy alkalommal beültek szüleivel és az öccsével egy étterembe. Mivel a brit kisfiú súlyos allergiája miatt nem fogyaszthatott tejtermékeket, jelezték az étteremben, hogy sem sajtot, sem egyéb tejterméket nem tartalmazhat a felszolgált étel, a pincér azonban nem értette a kérést, és azt állította, nyugodtan fogyaszthatja a kisfiú az általuk megrendelt spagettit.

Nem sokkal később kiderült, hogy az ételben mégis volt tejtermék. Cameron a szülei és öccse előtt esett össze, nem sokkal azután, hogy visszatértek a brit utasokat szállító buszra, a fiú anafilaxiás sokkot kapott, majd szívrohamon esett át.

Anyjánál – aki egyébként ápolónő – természetesen volt EpiPen (allergiás reakció esetén alkalmazandó injekció), és be is adta a fiúnak, de akkor már túl késő volt.

Cameron Wahid három nappal később meghalt egy nápolyi kórházban.

Az eset még 2015-ben történt, a kisfiú szülei – akik szerint a tragédia elkerülhető lett volna – azóta is küzdenek, hogy minél kevesebb hasonló eset történhessen. A fiú apja az Allergy UK nagykövete, a szervezet az allergiás embereknek nyújt támogatást.

Rizwan Wahid a Manchester Evening News című lapnak elmondta: már visszahozni nem tudják a gyereküket, de szeretnének másokat megóvni olyan fájdalomtól, amit fiuk elvesztése óta éreznek. A férfi azt mondja, tisztában voltak vele, hogy a fiú allergiája mennyire súlyos, ám az eset előtt rendkívül elővigyázatosak voltak az ételek megválasztásánál.

Azon a napon is biztosították őket, hogy a tészta biztonságosan fogyasztható.  Életük legszörnyűbb pillanatait okozta, hogy végig kellett nézniük fiuk anafilaxiás sokkját és azt, hogy szenvedett.

Cameron halála után a család pert indított; a szóban forgó étteremben dolgozó pincérnőt, aki felszolgálta nekik az ételt, két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik