Élet-Stílus

Kirúgták az amerikai orvosnőt, mert azt terjesztette, hogy az izraeliek kannibálok

Közösségi médiás bejegyzése miatt rúgtak ki az állásából egy gyermekgyógyászati radiológus orvost az Egyesült Államokban. A palesztin származású doktornő többek között azt írta le, hogy az izraeliek kannibálok.

Az antiszemitizmus ellen küzdő, StopAntisemitism nevű Twitter-oldalon osztották meg hétfőn Dr. Fidaa Wishah május 26-i facebook-bejegyzését. A Phoenixi Gyermekkórház radiológusa a posztjában azt írta, hogy „hamarosan leleplezzük a mészárlást és a népirtást, amire ti, cionisták annyira büszkék vagytok”.

Az orvosnő továbbá leírta, hogy szerinte Izraelben állami szintű az elnyomás, az embertelenség, a rasszizmus és a kannibalizmus, de már nem tart sokáig. „Izrael, a vég közeleg, hamarabb, mint gondolnád” – tette hozzá.

A StopAntisemitism bejegyzését néhány százan osztották meg. Két nappal később, a Phoenixi Gyermekkórház hivatalos Twitter-csatornája azt írta a bejegyzés alá hozzászólásban, hogy az esethez kapcsolódó tények megvizsgálása után Wishah-t kirúgták – írja a Times of Israel.

A kórház később ugyancsak a Twitteren azt írta, alapelve, hogy a pácienseik „reményt, gyógyulást és a lehető legjobb ellátást kapják a bőrük színétől, a vallásuktól, a nemüktől, származásuktól, nemi identitásuktól, szexuális orientációktól függetlenül”. Válaszul az Amerikai – Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR) több ügyvédi irodával közösen beperelte a kórházat Wishah kirúgása miatt – írja az azcentral című arizonai hírportál.

Védői szerint, Wishah szavait a gázai fegyveres konfliktustól elvonatkoztatva, kontextusukból kiragadva értelmezték, ahogy felróják a kórháznak azt is, hogy azt sugalmazták, hogy Wishah nem egyformán bánt volna a pácienseivel, holott soha nem merült fel vele kapcsolatban ilyen panasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik