Élet-Stílus

Leugrott az induló gépről, miután nem sikerült bejutnia a pilótafülkébe a Los Angeles-i reptéren

Daniel SLIM / AFP (illusztráció)
Daniel SLIM / AFP (illusztráció)
A férfit a repülőtér gurulóútjáról azonnal kórházba szállították, az ügyben pedig nyomozás indult.

Helyi idő szerint péntek este hét után 10 perccel egy éppen Los Angelesből Salt Lake City-be induló repülő egyik utasa először a gép pilótafülkéjének ajtaján dörömbölt, majd miután ez nem vezetett eredményre, kiugrott a vészkijáraton – számolt be a járat személyzete az NBC Newsnak.

A hírt az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal is megerősítette, de a pilótafülkébe illetéktelenül betörni akaró férfi személyazonosságát nem árulták el. Az Embraer 175-ös regionális repülőgép később visszatért a kapujához.

A SkyWest Airlines által üzemeltetett United Express járatáról leugró férfit a gurulóúton feltartóztatták, és nem részletezett sérülésekkel kórházba szállították, valamint a hatóságok vizsgálatott is indítottak, hogy kiderítsék az incidens részleteit, és az utas indítékait.

Az Egyesült Államokban megszaporodtak a szokatlan incidensek a repülőjáratokon. Idén eddig mintegy 3000 ilyen ügyet jegyeztek fel – írja a hírről szintén beszámoló BBC.

A hónap elején az ügynökség azt közölte, hogy eddig sosem vizsgáltak annyi lehetséges törvénysértést a reptereken, mint az utóbbi időszakban azóta, hogy 1995-ben elkezdtek nyilvántartást vezetni erről. Sok olyan incidenssel kapcsolatos vizsgálat van például, amikor az emberek megtagadták a maszk viselését.

Az ügynökség szerint május 25-ig mintegy 394 olyan esetet jelentettek, amikor az utasok állítólag „akadályozták a személyzet valamely tagjának feladatait”. Ez kétszer annyi, mint a tavalyi év egészében, amikor összesen 183 esetet vizsgáltak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik