Élet-Stílus

11 évesen szült egy angol lány, a családja sem tudott semmit a várandósságáról

Danil Rudenko / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
Danil Rudenko / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
Az anyává váló fiatal lány a szülés után minden idők legfiatalabb brit édesanyja lett egy Sunnak nyilatkozó orvos szerint.

A brit Sun arról ír, hogy egy lány 10 évesen lett várandós, és ebben a hónapban szülte meg a gyerekét. A nagyszülők a szülés után szembesültek lányuk terhességével, ezért a szociális szolgálatok és a helyi tanács vezetői is vizsgálódnak az ügyben.

A több, mint 30 hét után világra jött kisbaba és az édesanya egészségesek.

Egy, a családot ismerő forrás azt mondta:

Nagy sokként ért a dolog. Most szakértői segítséget biztosítanak a lánynak. A legfontosabb, hogy ő és a baba jól vannak. Kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy miért nem tudtak róla az emberek. Ez nagyon aggasztó.

Carol Cooper, a Sunnak nyilatkozó orvos azt mondta, hogy ez a lány a legfiatalabb anya, akiről valaha hallott. Az átlagos életkor, amikor egy lánynál elkezdődik a serdülőkor, az a 11 év. Bár ez bármikor lehet 8 és 14 év között, vagy ennél fiatalabb korban is. A testsúly sok hormonra hatással van. Mivel a gyerekek nehezebbek napjainkban, mint régebben, azért a biológiai értelemben vett kamaszkoruk is hamarabb elkezdődik – részletezte az orvos.

Az ilyen fiatal korban teherbe eső lányoknál azonban sokkal nagyobb a kockázata az alacsony születési súlyú babának, a terhességi toxémiának, a koraszülésnek és számos fertőzésnek – tette hozzá Cooper. Majd azt is elmondta, hogy

körülbelül minden 2500 szülésből egy olyan embernél történik, aki nem tudja, hogy terhes (vagy eltitkolta).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik