Élet-Stílus

Megtalálta a kisfiút, akinek az eltűnéséről tudósított

A 21 hónapos gyerek hétfő éjjel ment el a Firenze mellett 45 kilométerre található, civilizációtól mégis távoli otthonából. Eltűnését a szülei jelentették be másnap.

A feltéltezések szerint a 21 hónapos Nicola Tanturli hétfő éjjel felébredt Palazzuolo sul Senio-i otthonában, ahonnan nem tudni miért, de elindult világgá. Az eltűnése hírere az olaszországi Országos Alpesi és Barlangmentő Testület vezetésével gyorsan összeállt egy ezer fős, szakemberekből és önkéntesekből álló csapat, de végül nem ők, hanem a történetről egy helyi médiumnak tudósító Giuseppe Di Tommaso nevű újságíró találta meg a kisfiút – írja a brit Sun.

Az olasz médiumokban megjelenő információk alapján a férfi éppen hazafelé tartott az autójával, de rosszul lett, és meg kellett állnia. Miután az út mentén leparkolt olyan zajokat hallott, amikre azt hitte a kisfiútól származnak, ezért elkezdte kiabálni Nicola nevét.

Válaszként pedig az kiabálta kisfiú, hogy „mama”, szóval rögtön egyértelmű lett az újságíró számára, hogy megtalálta a gyereket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giuseppe Di Tommaso (@giuseppeditommaso78) által megosztott bejegyzés

Amint a kis Nicola megviselt feje előbukkant a fák közül, a Giuseppe Di Tommaso azonnal elsírta magát.

Óriási érzelmi hullám tört rám, mert nem igazán tudtam elképzelni ezt. Amikor az emberek ilyen sok órára, akár éjszakákra eltűnő gyerekekről mesélnek egymásnak, akkor sosem a pozitív végkicsengés szokott felmerülni. Egy igazi csoda volt

– mesélte az újságíró az élményeiről. A találkozás után pedig rögtön értesítette a rendőröket, akiknek egy ötven méteres szakadék mélyére kellett lemászniuk a fiúért.

A Nicoláért lemászó rendőr, Danilo Ciccarelli azt mondta a BBC-nek: a kiáltások miatt először azt hitte, egy állattal fog találkozni, de végül az anyjáért síró kisfiút találta meg.

Nicola Tanturlit ezután hazavitték a szüleihez, a régióban pedig ünnepi harangok zengtek az előkerülésének örömére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik