Élet-Stílus

Betörte a családi ház falát az elefánt, hogy rizshez jusson

Talán éhes volt, talán nem.

Vasárnap hajnalban a thaiföldi Huahinban Rachadawan Phungprasopporn és férje nagy zajra ébredt. A konyhából jött a robaj, odarohantak, és látták, egy elefánt áttörte a ház falát.

Az állat talán éhes lehetett, mert az esetről készült videóban azt látni, ahogy egy polcon turkál ormányával, és talál egy zacskó rizst, amit meg is eszik műanyagostul.

A nőnek és párjának sikerült kitessékelni az elefántot a konyhából, ami az erdő felé elsétált aztán.

Az állat, Plai Bunchuay ismert a helyiek körében, többször okozott már gondot. Ennél a háznál is felbukkant már korábban, két hónappal ezelőtt, de akkor csak körbenézett, nem tett kárt semmiben.

A házaspár beszélt a helyi vadhatóság embereivel, akik azt mondták, ne a konyhában tárolják az ételeiket, mert az állatok kiszagolhatják. Így lehetett ebben az esetben is.

A falat körülbelül 50 ezer bahtba kerül kijavítani. Vicces volt az elefántot így látni, de aggódom, hogy visszajön

mondta el az asszony az eset után a Daily Mail szerint. 50 ezer baht nagyjából 500 ezer forintot jelent.

Thaiföldön mintegy 2000 ázsiai elefánt élhet vadon, sokszor problémát okoznak az utakon, falukban. A helyi nemzeti park szerint az állatok viselkedése megváltozott, mióta rájöttek, hogy az embereknél találnak ételt. Egy vadőr szerint nem is feltétlen éhesek, ennivalót találnak eleget a dzsungelben is, csak kiszagolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik