Élet-Stílus

Ne hordjatok rövidnadrágot, nehogy megerőszakoljanak benneteket – mondták a lányoknak egy brit iskolában

Vicky Kasala / Getty Images
Vicky Kasala / Getty Images
A diákok és a szülők is felháborodtak, miután egy northumberlandi iskola egyik alkalmazottja azt mondta a nyolcadikos lányoknak, hogy inkább szoknyát kellene hordaniuk a túl rövid nadrágok helyett, ha nem akarnak szexuális zaklatás áldozataivá válni.

Nyilvánosan elnézést kért a diákoktól és a szülőktől is egy Rothburyben működő iskola vezetősége, miután az intézmény egyik alkalmazottja azt mondta a diáklányoknak, hogy szexuális bűncselekmények célpontjaivá teszik magukat, ha rövidnadrágban járnak – írja egy helyi lap.

Az utóbbi időben sok diák érkezik reggel tornafelszerelésben az iskolába, ha aznap testnevelésórája van. A tanulók a koronavírus-járvány miatt így kerülik el, hogy a szűk, zsúfolt öltözőket kelljen használniuk. A szoknyaviselésre vonatkozó figyelmeztetést egy női alkalmazott mondta kedden, olyan 12-13 éves lányoknak, akik rövid tornadrágban mentek iskolába.

Az alkalmazott aztán szerdán reggel megdicsért egy lányt, amiért hallgatott rá, és rövidnadrág helyett hosszú szoknyát vett fel. Miután kipattant a botrány, több nyolcadikos fiú is szoknyában ment iskolába, hogy kifejezzék a szolidaritásukat.

Az iskola közleményt adott ki az ügyről, melyben leírták, hogy mindaz, amit alkalmazottjuk mondott, nem tükrözi az iskola álláspontját. A megfelelő hatóságokat értesítették az ügyről, és HR-szakértők segítségét kérték, hogy a legmegfelelőbb döntést hozhassák meg. Az ügyben érintett diákoktól és a szüleiktől személyesen is elnézést kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik