Élet-Stílus

Professzionális, mégis otthonos konyha (x)

LG
LG
Nikoletti Petra enteriőrtervező Sárközi Ákossal karöltve megmutatja, hogyan lehet stílusos és mégis funkcionális a konyhánk.

Konyhánk jellemzően a leggyakrabban használt funkcionális helyiség a lakásban, ennek köszönhetően pedig sokszor a legrendetlenebb pontja is otthonunknak. Nikoletti Petra enteriőrtervező Sárközi Ákossal karöltve megmutatja, hogyan lehet rendezett, stílusos és mégis funkcionális a konyhánk.

A konyhában számos alapanyag, élelmiszer és eszköz kap helyet, ha pedig ezeket több ember és naponta többször igénybe is veszi, könnyen eluralkodhat a káosz, és azon kaphatjuk magunkat, hogy a főzéshez már nincs is elég hely a konyhapulton. Nikoletti Petra enteriőrtervező szerint azonban a rendezettség és a stílus minden konyhában összeegyeztethető. A Michelin-csillagos chef, Sárközi Ákos segítségével mindezt egy videóban is bemutatta.

Tárolók, rekeszek, dizájn

A konyha egységes megjelenése a stílusos, elegáns eszközök beszerelésén túl azon múlik, hogyan és milyen koncepció szerint rendezzük el a termékeket, tárgyakat. Nikoletti Petra szerint az olyan apró, a pulton nem túl esztétikusan mutató termékeket, mint a vitaminok, gyógyszerek és pezsgőtabletták, nyugodtan rakjuk egy edénybe vagy vázába – ezzel már letisztultabbá tehetjük a konyhát. A gyakran használt alapanyagok elegáns, átlátszó üvegedényekbe kerülhetnek, a pultot pedig gyorsan feldobhatjuk néhány friss, cserepes fűszernövénnyel is. Mivel a fa önmagában is otthonos hangulatot ad, ne féljünk a vágódeszkákat, fakanalakat kvázi dizájnelemként elöl hagyni a pulton. Fontos azonban, hogy mindig csak annyi kiegészítőt, eszközt tegyünk ki, hogy még kényelmesen legyen helyünk a pulton dolgozni.

A konyha legfontosabb eszköze a hűtő

Az egyik leghangsúlyosabb háztartási eszköz a konyhában a hűtőszekrény, ezért érdemes a hagyományos kialakítású és megjelenésű hűtőkön túl is megvizsgálnunk a kínálatot. A hűtők ugyanis nem csak egyre stílusosabbak, de egyre több hasznos funkciót is kínálnak, melyekkel érdemes megismerkedni, ha ritkábban szeretnénk bevásárolni és megromlott termékekkel találkozni. Nikoletti Petra az LG Instaview Door-in-Door™ side by side hűtőszekrényt javasolta Sárközi Ákosnak, amiben olyan funkciók kaptak helyet, mint a koppintásra átlátszóvá váló üvegpanel, amivel a hideg levegő kiengedése nélkül nézhetjük meg, mi van a hűtő belsejében. Az ajtó rekeszeiben tárolt termékekhez egy külön ajtón keresztül férhetünk hozzá, ami szintén csökkenti a hideglevegő-veszteséget, a DoorCooling+™ technológia révén ráadásul az itt tárolt élelmiszerek gyorsabban le is hűlnek.

A rendezettség nem csak a pulton, de a hűtőn belül is fontos ahhoz, hogy minél hatékonyabban tudjunk sütni-főzni, és minél kevesebb élelmiszert pazaroljunk. Célszerű olyan hűtőt vásárolni, amelynek ajtajában külön tárolórekeszekben rendezhetjük el a leggyakrabban használt élelmiszereket, és külön fiókot tarthatunk fenn a sajtoknak, felvágottaknak és egyéb apróságoknak. A zöldség- és gyümölcstárolásra kényelmes megoldást kínál az ún. Fresh Balancer™ fiók, amelyben attól függően változtathatjuk a páratartalmat, hogy éppen gyümölcsöt vagy zöldséget tárolunk benne. Egy jól megválasztott hűtő és egy okosan elrendezett konyhai pult tehát nem csak elegánssá és stílusossá, de praktikussá is teszi a konyhánkat, így az ételkészítés mindig élmény maradhat.

Az LG az Otthonodhoz tervezve projekt keretében neves enteriőrtervezőkkel fogott össze, akik három teret – otthoni iroda, konyha és nappali – gondoltak újra funkcionalitás és dizájn szempontjából – munkáikat a projekt weboldalán tekinthetik meg az érdeklődők: https://www.lg.com/hu/otthonodhoztervezve

Ajánlott videó

Olvasói sztorik