Élet-Stílus

Hároméves utazás után ért célba az óceánba dobott palackposta

Hans Barten / Getty Images
Hans Barten / Getty Images
Három évvel az után, hogy egy 13 éves amerikai fiú az Atlanti-óceánba dobta, az Azori-szigeteken egy másik srác megtalálta a palackba zárt üzenetet. Nem mindennapi barátság vette kezdetét.

Az amerikai Sean Smith tizenhárom éves volt, amikor 2018-ban Rhode Island-i rokonokhoz utazott a családjával hálaadásra. A fiú úgy gondolta, kihasználja a néhány napot, amit az óceán partján tölt, és útjára indít néhány palackpostát – írja a BBC.

Mindegyikbe ugyanazt a rövid üzenetet írta:

Hálaadás van. Tizenhárom éves vagyok, Vermontban élek, rokonokat látogatok meg Rhode Islanden. Ha ezt olvasod, írj a messageinabottle2018@gmail.com emailcímre.

Az egyik palackot június elején a 17 éves Christian Santos találta meg az Atlanti-óceán közepén fekvő Azori-szigetek egyikén. A fiú az unokatestvérével horgászott, amikor megpillantotta a palackot. Azért vette fel, mert mindig összeszedi és kidobja a szemetet, amit a víz partra mos.

A fiú megmutatta az üzenetet az anyjának, Mollynak aki elmondta, hogy a levél feladója nem messze él Massachusettstől, attól a helytől, ahol Christian megszületett, mielőtt a családja a Portugáliához tartozó szigetekre költözött.

A fiú és az anyja írtak egy emailt a megadott címre, de választ nem kaptak rá, Sean Smith ugyanis idő közben teljesen megfeledkezett a palackpostáról, ezért nem ellenőrizte, hogy érkezik-e üzenet a külön erre a célra létrehozott postafiókba.

Molly Santost azonban nem hagyta nyugodni a történet, ezért lefotózta a palackban talált üzenetet, majd a képet megosztotta a Facebookon, hátha a közösségi portál erejével sikerül megtalálni a feladót.

Egy héttel később Sean egy bostoni hírműsorban látott egy beszámolót a három évvel korábban feladott palackpostáiról. Elsőre alig hitt a szemének. Azt mondta, a palackok közül néhányat pár nappal később megtaláltak, de aztán, amikor egy ideje már nem kapott válaszokat, teljesen megfeledkezett az egészről.

Sean és Christian azóta rendeszeresen váltanak emaileket és azt mondják, mindenképpen kapcsolatban fognak maradni, hiszen egy olyan történet fűzi őket össze, amit aligha fognak elfelejteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik