Élet-Stílus

A legviccesebb és legnehezebb nyári munka a hajókról le-fel ugráló postásoké

WTMJ-TV Milwaukee
WTMJ-TV Milwaukee
Nem egyszerű munka a postásoké a wisconsini Geneva-tavon: úgy kell tudniuk futni és ugrani, mint egy profi atlétának.

Valószínűleg a legmenőbb, és egyben a legkeményebb nyári munka a wiconsini Geneva-tavon dolgozó kézbesítőké. A munka elvégzéséhez kiváló fizikumra és atletikus képességekre van szükség – írja egy helyi hírportál.

Lake Geneva városa azon ritka helyek közé tartozik, ahová még mindig hajóval szállítják ki a postát. A Geneva-tavon a Walworth nevű postahajó ingázik folyamatosan a dokkok között, és soha nem áll meg.

A postahajó konstans 5 mérföld (kb. 8 kilométer) per órás sebességgel halad, vagyis a postásnak menet közben kell leugrania a fedélzetről, elfutni a postaládához, majd visszarohanni és felugrani a hajóra.

A postaláda néhány helyen épp ott van, ahol a postás leugrik, néhány helyen viszont távolabb. A kézbesítések ez a formája már 105 éves hagyomány a Geneva-tavon, a munka az elmúlt két évtizedben a nyári munkát kereső kamaszok körében lett igazán népszerű.

Ugrópostásnak lenni presztízst jelent a tizenévesek körében, ezért általában annyi a jelentkező, hogy a postaszolgálatot ellátó cég minden évben válogatóversenyt rendez a jelentkezők között. Aki megkapja az állást, a levelek kézbesítése mellett idegenvezetést is tart a hajón utazó turistáknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik