Élet-Stílus

19 hónap börtönt kapott a heréjére varratott tetoválás miatt egy osztrák férfi

solidcolours / Gettyimages
solidcolours / Gettyimages
Két üveg viszki után jó ötletnek tűnt, és annyira büszke volt rá, hogy még mutogatta is.

Egy osztrák bíróság 19 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 29 éves férfit, mert horogkeresztet tetováltatott a herezacskójára, és azt a neten, és italozás közben is mutogatta – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfi emellett a nácizmust dicsőítette az interneten, és különböző náci jelképeket tartalmazó fényképeket tett közzé saját magáról.

Az osztrák sajtóban megjelent hírek szerint a férfi heréjére a testvére varrta fel a horogkeresztes tetoválást, miután együtt megittak két üveg viszkit. A műről készült fotót ezután az interneten osztotta meg, valamint 2019 szeptemberében, erősen ittas állapotban mások előtt is megmutatta, egy katonai kiképzés után.

A férfi a tárgyalásán közölte, hogy az ellene indított nyomozás alatt megbánta a tettét, valamint azt, hogy a nácikat dicsőítette, hozzátéve, hogy már nem áll kapcsolatban szélsőjobboldali csoportokkal. Emellett az ivást is abbahagyta, miután testi sértés miatt börtönben ült, mert verekedésbe keveredett egy búcsúban.

A férfi a klagenfurti regionális bíróság előtt elmondta azt is, hogy a kérdéses tetoválást azóta már eltüntette a herezacskójáról. A férfi védőügyvédje az ítélethozatal után közölte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik