Élet-Stílus

Mákos kenyeret evett – elbukta az állásinterjút

A drogteszten akadt fenn a brit férfi.

Egy brit férfi mákszemekkel borított kenyeret fogyasztott egy állásinterjú előtt, és ez okozta, hogy végül nem ő kapta meg a munkát – írja a Plymouth Live.

A probléma nem esztétikai jellegű volt (nem arról volt szó, hogy a mákszemek a fogai között maradtak), ennél kellemetlenebb az ügy: az interjúhoz kapcsolódó drogteszten akadt fenn a jelölt.

A férfi lánytestvére a lapnak elmondta: a munkahelyi felvételi beszélgetés előtti napon a fivére átjött hozzájuk vendégségbe, megkínálták őt a kedvenc kenyerével, a mákkal szórt tescós pékáruval. Négy szeletet haza is vitt belőle, pont azért, hogy másnap az interjúra tudjon vinni magával. Ez okozta szerintük a gondot is: az interjúhoz kapcsolódó drogteszt ópium jelenlétét mutatta ki a férfi szervezetében, amit nem okozhatott más, csak a mák, lévén, hogy a férfi nemhogy nem drogozik, de gyógyszereket sem szokott szedni.

A Sun azt írja, orvosi szaklapokban lehet olvasni olyan esetekről, hogy máktartalmú ételek fogyasztása után könnyen hamis pozitív drogtesztet produkálhatunk. Ennek az az oka, hogy a megtisztított mákszemek is tartalmazhatnak ópiátmaradványokat, amik így a szervezetben kimutathatók – ennek ellenére az ilyen élelmiszerek fogyasztása természetesen veszélytelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik