Élet-Stílus

240 millió forintnyi összeget sikkasztott el egy apáca az általános iskolától, hogy szerencsejátékozzon

Google Maps
Google Maps
28 éven keresztül dolgozott a Los Angeles-i iskolának a szegénységi fogadalmat tett nővér.

Elismeri bűnösségét az a 79 éves nyugdíjas apáca, aki 835 ezer dollárt, mintegy 240 millió forintot sikkasztott el egy Los Angeles-i általános iskolától, hogy azt szerencsejátékozásra és más személyes kiadásokra fordítsa – írta a Fox News.

A szegénységi fogadalmat tett Mary Margaret Kreuper 28 éven át dolgozott a Szent Jakab Katolikus Iskolának, az utolsó tíz évben, 2018-as nyugdíjazásáig sikkasztott a vád szerint. A Los Angeles-i érsekség 2018-ban fedezte fel, hogy valami nincs rendben az iskola pénzügyeinél.

Kreuper ügyvédje, Mark Byrne azt mondta a Los Angeles Timesnak, hogy ügyfele „nagyon bűnbánó”, és hogy a mentális betegsége ködösítette el az ítélőképességét. Hozzátette, a nővér mások megsegítésére tette fel az életét.

Az apáca felelt a tandíjakért, térítési díjakért, adományokért, valamint ellenőrizte az iskola több számláját is. Ezekre terhelte a kaszinókban eltapsolt komoly költségeit és a hitelkártyáinak bizonyos díjait. Majd ezeket a költségeket pedig a beszámolók meghamisításával elfedte.

A vádak alapján akár 40 év börtönre is ítélhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik