Élet-Stílus

Egy volt biztonsági őr operálta meg, meghalt egy kórházi páciens Pakisztánban

Amir Mukhtar / Getty Images
Amir Mukhtar / Getty Images
Meghalt egy 80 éves nő egy pakisztáni kórházban két héttel az után, hogy az intézmény egyik volt biztonsági őre, magát orvosnak kiadva műtétet hajtott végre rajta – írja a helyi sajtóra hivatkozva a France 24.

A magát orvosnak kiadó Muhammad Waheed Butt egy sebet próbált meg ellátni a 80 éves Shameema Begum hátán, a Pakisztán keleti részén fekvő Lahore egyik legnagyobb kórházában. A kórház közleményt adott ki az ügyről, melyben nem írják le, hogy Butt pontosan milyen beavatkozást hajtott végre a betegen, azt viszont igen, hogy a volt biztonsági őr mellett képzett személyzet is jelen volt a műtőben.

Nem tudjuk állandóan nyomon követni, hogy melyik orvosunk, mit csinál éppen. Ez egy hatalmas kórház

– nyilatkozta az intézmény egyik adminisztratív vezetője a pakisztáni kórházakra jellemző kaotikus állapotokra utalva.

Az áldozat családja, helyi szokás szerint készpénzben fizetett az álorvosnak a beavatkozás után, majd még két alkalommal, amikor a férfi elment hozzájuk, hogy kicserélje Begum kötéseit. Amikor a vérzés és a beteg fájdalmai nem akartak csillapodni, és a család visszavitte az idős nőt a kórházba, rájöttek, mi történt. Begum vasárnap délután halt meg.

Az idős nő holttestét felboncolják majd, hogy megállapíthassák a halála okát. Az álorvost elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. Butt nem először adta ki magát orvosnak és vett el pénzt a gyanútlan betegek családjától. A férfit két éve azért rúgták ki biztonsági őri állásából, mert többször próbált pénzt kicsalni a betegektől.

Még 2016-ban derült ki, hogy egy nő, aki idegsebésznek adta ki magát, nyolc hónapon át vett részt operációkon képzett orvosok mellett Lahore egy másik kórházában, Pakisztán második legnagyobb egészségügyi intézményében.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik