Élet-Stílus

Egy 12 éves fiú egy héten belül szerezte meg az érettségijét és a diplomáját

Today
Today
A járvány alatt nagyon sok szabadideje lett az észak-karolinai Mike Wimmernek, aki annyira szeret tanulni, hogy még ezt az időt is tanulásra fordította. Ennek köszönhető a bravúros iskolai teljesítménye.

A tanulásban gazdag időszakról a Today hétfői adásában azt mondta a fiatal zseni, hogy a távoktatás miatt nem kellett utaznia, amivel annyira sok időt meg tudott spórolni, hogy a középfokú tanulmányai mellett felsőfokú tanulmányait is be tudta fejezni.

Olyan volt, mintha itt ülnénk, és nem csinálnánk semmit, ugye? Tehát akár néhány extra kurzust is felvehetek

– foglalta össze, miként jött az ötlet, hogy az extra szabadidejét tanulásra fordítsa.

A szinte megállás nélküli tanulásba annyira belejött, hogy a középiskolai teendőinek nagyrészét már decemberben letudta, ezért a tavaszi félévben volt ideje a közösségi főiskolai tanulmányaira koncentrálni.

Wimmer saját bevallása szerint már nagyon fiatal kora óta imád tanulni, ami most is megkönnyítette a dolgát. „Nagyon sokan abban a percben, ahogy meglátják hány éves vagyok, azt mondják «ó, te nem tudod megtanulni ezt az anyagot», vagy azt, hogy «ez túl szigorú neked», és hasonló dolgokat” – mesélte el a legnagyobb problémáját a felsőfokú tanulmányaival.

Ezeket az életkorán alapuló visszautasításokat tartja a legnehezebbnek a tanulmányaiban.

Bár sokak szerint Wimmer később bánni fogja, hogy az egész gyerekkorát tanulással és munkával töltötte, ő kifejezetten élvezi a dolgot. Olyannyira, hogy az előre tanulás mellett már a munka világába is bevetette magát, hiszen fiatal kora ellenére már két cég alapításán is túl van.

Szóval nemcsak az érettségi és a diploma megszerzésben, hanem az építkezésben is villámgyors a zsenge korú zseni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik