Élet-Stílus

Rengeteg nőnek van ugyanott szeplője, ön is közéjük tartozik?

Twitter
Twitter
Nők ezrei vizsgálgatják a csuklóikat, hogy van-e valamelyiknek a felső részén szeplő, és meglepően sokan rá is bukkannak az apró foltokra.

Egy Aaryn Whitley nevű nő még 2019 májusában tette fel a kérdést a Twitteren, hogy tényleg annyi nőnek van-e szeplő, valamelyik csuklója felső részén, vagy csak mítosz az egész. A bejegyzéshez fotókat is mellékelt négy szeplős csuklóról, és meglepően sok választ kapott – írja a LadBible című brit hírportál.

Nők ezrei válaszolták azt, hogy nekik is van csuklószeplőjük, és bizonyítékként fotókat is csatoltak hozzászólásaikhoz. De mi állhat a háttérben?

Debra Jaliman bőrgyógyász a Health magazinnak azt mondta, a kezek és a csuklók, az archoz hasonlóan sokkal jobban ki vannak téve a napfénynek, mint a többi testrész, ezért sokkal könnyebben alakulnak ki rajtuk szeplők. Másrészt, ha nem a strandon vagyunk, a mindennapokban hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ahogyan az arcot, úgy a csuklót és a kezeket sem árt bekenni naptejjel.

Az orvos hozzáteszi, hogy bár a szeplők az esetek túlnyomó többségükben ártalmatlanok, időnként nem árt ellenőriztetni őket, különösen, ha egy szeplő színt, vagy alakot vált a bőrön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik