Élet-Stílus

Megölelheti-e a nagyapa az unokát – háborognak az elitiskola diákjainak szülei

A New York-i szülők amiatt is panaszkodtak, hogy az erekcióról tanultak az elsősök. Pedig elég fontos dolgok is elhangzanak a felvilágosító órákon.

Kiakadtak egy New York-i elitiskola diákjainak szülei, miután részletesen megtudták, milyen módon zajlik az elsősök szexuális felvilágosítása.

A manhattani Dalton iskolában – ahol 55 ezer dollárba (15,6 millió forint) kerül egy tanév – már tavaly kisebb botrányt váltott ki Justine Ang Fonte órája, amin állítólag a maszturbálás is szóba került. A New York Post cikke szerint a szülők egy része már akkor is jelezte az igazgatónak, hogy nem épp koruknak megfelelő tananyaggal bombázzák az alsósokat, de az iskola vezetősége akkor azzal védekezett, hogy a gyerekek szülei vélhetően félreértették, rosszul értelmezték a szakember által elmondottakat.

Miután a lap nemrég beszámolt róla, hogy ugyanez az egészségügyi oktató egy másik iskolában – igaz, ott a 16-17 éves korosztálynak – a pornóval kapcsolatos ismeretekről magyarázott – a daltonos gyerekek szülei felbátorodtak, és ismét hangot adtak a tananyaggal kapcsolatos fenntartásainknak.

Mint kiderült, az oktató egy YouTube-on is elérhető rajzfilmet használt a hatévesek felvilágosítására, az animációban a gyerekek (és egy kiscsirke és egy béka) arról beszélgetnek egy felnőtt nővel, hogy néha kellemes érzés megérinteni a péniszt vagy a csiklót. A szülők egy része szerint nem kellene ilyen témákkal összezavarni a gyerekeket – holott a rajzfilmben például olyan fontos téma is szóba kerül, hogy az emberek nyilvánosan nem szokták fogdosni magukat.

Az oktató is azt próbálta a szülők tudtára adni, hogy a gyerekek előtt nem ejtette ki a száján a maszturbálás szót, és éppen hogy arra tanítja őket, hogy mások jelenlétében ne érintsék meg a nemi szervüket.

A másik téma, ami megosztónak bizonyult a szülők körében, az a közös megegyezésen alapuló érintés. Akadtak olyan felnőttek, akik szerint a majdani esetlegeszaklatások elkerülése érdekében igenis fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek ezzel a fogalommal, de volt, aki úgy értelmezte az oktató által elmondottakat, hogy egy (nagy)szülőnek meg kell kérdeznie, megölelheti-e a gyerekét.

A lap egy szülőt idéz, aki így panaszkodott egy másik felnőttnek: „50 ezer dollárt fizetek ezeknek a seggfejeknek, és arra tanítják a gyerekemet, hogy ne engedje meg a nagyapjának, hogy megölelje, amikor találkoznak?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik