Élet-Stílus

Instant karma: kigyulladt egy hajó, miután az utasai megzavarták a pride-ot ünneplő szomszéd hajót

Nem csipkebokor, hanem egy melegeket zaklató utasokat szállító hajó borult lángba a Mózesről elnevezett tavon. A másik, pride-zászlós hajóról készített TikTok-videót már több, mint 7 és fél milliószor játszották le, a Grant megyei seriffhivatal pedig nyomozást indított az égő hajó ügyében.

Washington állam Moses Lake nevű városában, a településsel azonos nevű tavon egy társaság azt ünnepelte vasárnap, hogy kezdődik a június, a pride-hónap. Az örömüket azonban beárnyékolta egy másik hajó, amin egy LMBTQ-ellenes család utazott, akik nem győztek hangot adni a nemtetszésüknek, amikor meglátták szivárványos zászlókat.

A lenti videóból kiderül, hogy a család többször körbement a hajóval a másik hajó körül abban a reményben, hogy fel tudják borítani, és közben még szitkozódtak is. A felvételeken az is látszik, hogy a család hajója kigyullad, és óriási füsttel ég.

A bajba jutott családon végül a szivárványos zászlókkal díszített hajó utasai segítettek.

@uhohbigboi

We safely got them out of the water immediately. We were nicer than they were. ##pride ##lgbtq ##boat ##Fail ##Karma ##Gay ##hate ##sorrynotsorry

♬ Oh No - Kreepa

A BuzzFeednek egy twitteres üzenetváltás keretében az egész történetet elmesélte a felvételeket készítő Robbie, aki éppen a barátnőjével, a barátnője testvérével és az ő párjával hajókázott vasárnap, amikor beléjük kötöttek. A konfliktus elején a hajón utazó nő bemutatott nekik, majd a családi hajó vissza is fordult hozzájuk, és elkezdődött a beszólogatás.

Robbie azért kérte meg a testvérét, hogy videózzon, mert bízott benne: ha észreveszik, hogy videó készül a viselkedésükről, akkor leállnak.

Visszafordulva hat-hétszer megkerülte őket a másik hajó, ami így nagy hullámokat is csapott, majd megpróbáltak elmenekülni, ám ekkor a hajójuk robbant egyet és füstölni kezdett. A szivárványos zászlókkal tarkított hajó utasai először semmit sem láttak az egészből, mert a másik hajónak akkora volt füstje.

A zaklatók ezután megpróbálták újraindítani a hajót, ám az még hangosabbat robbant, mint korábban, ráadásul ki is gyulladt, az utasok pedig a vízbe ugrottak. Az volt a szerencséjük, hogy Robbiék utánuk mentek segíteni.

A Grant megyei seriffhivatal is megerősítette a történteket a BuzzFeed megkeresésére. Tom Jones seriff azt mondta, hogy ők és a tűzoltók is a helyszínre siettek, amint meghallották a lángoló hajó hírét. A helyszínen aztán eloltották a tüzet, és a roncsot is kiszedték a tóból. Nyilatkozatát azzal folytatta, hogy egyelőre nem tudják pontosan, mitől gyulladhatott ki a hajó, csak azt, hogy a motorja okozta a tüzet. A pontos részletek kiderítésére nyomozást indítottak, de a másik hajó utasai például még nem reagáltak a hivatalos megkeresésükre.

A kigyulladó hajón utazó család tagjairól azt mondta, hogy ketten is égési sérüléseket szenvedtek közülük, de nem kértek orvosi ellátást. Ugyanakkor azt sem tudta megerősíteni, hogy a baleset előtt az áldozatok zaklatták volna a szivárványos hajó utasait.

Bár a BuzzFeednek nyilatkozó seriff szerint még nem vették fel velük a kapcsolatot Robbie-ék, de a keddi bejegyzéséből tudható, hogy ők aznap ismét hajóra szálltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik