Élet-Stílus koronavírus

Tüntetők jelentek meg a kalapboltnál, ahol „Nem beoltva” felirattal árultak sárga Dávid-csillagot

WZTV, CNN
WZTV, CNN
A tulajdonos nem érti a felháborodást.

Instagramon posztolta legújabb áruját egy nashville-i kalapbolt, a címben is említett csillagot – a képet azóta törölték, a Guardian viszont lementette, itt megnézhető. Az öt dollárért, nagyjából 1500 forintért árult „Nem beoltva” feliratú sárga csillagon többen felháborodtak, a CNN pedig arról is beszámolt, tüntetők jelentek meg az üzletnél szombaton. A portál többször próbálta elérni Gigi Gaskins tulajdonost, de nem jártak sikerrel. Később újabb poszt jelent meg a vállalkozás Instagram-oldalán.

Ennyire kiborultak az emberek a posztomon? Azon is kiborulsz, mekkora zsarnokság uralkodik jelenleg a világon? Ha nem érted, mi történik, az a te bajod, nem az enyém

– fogalmaztak. A Stetson ruhagyártó szombaton bejelentette, minden kapcsolatot megszakít az üzlettel.

A tüntetők szombat reggel jelentek meg többi közt „Náciknak nincs helyük Nashville-ben” feliratokkal. A WSMV-nek a helyi lakos Ron Rivlin azt mondta, azért mentek ki tüntetni, mert szerintük nem illő, hogy a nő olyan dolgot árul, ami hatmillió ember halálának a szimbóluma. „Nagyjából sejtem, mit szeretett volna, de ahogy csinálta, abból az jön le, hogy nem is érti, mennyire bántó ez a zsidó közösség és mindenki más számára” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik