Élet-Stílus

Kamaszkorukban jegyezték el egymást, de csak huszonkét évvel később tarthatták meg az esküvőt

JovanaT / Getty Images
JovanaT / Getty Images
Helen és Graeme a középiskolában ismerkedtek meg a szülővárosukban. Hamarosan egymásba szerettek és össze is akartak házasodni, a szüleik azonban az útjukba álltak. Húsz évvel később aztán újra egymásra találtak.

Áprilisban végre összeházasodhatott a 41 éves Helen Marshall és a 42 éves Graeme Richardson. A pár már évtizedekkel korábban eljegyezte egymást, de az élet közbeszólt – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Helen és Graeme az iskolában ismerkedtek meg. Mindketten érezték, hogy valami különleges van közöttük, abban a pillanatban, amikor a folyosón először egymás szemébe néztek. Egy ideig kerülgették egymást, majd iskolai bulikban találkozgattak, és nagyokat sétáltak együtt. Kilenc hónappal később elcsattant az első csók is és a fiatalok úgy érezték, nem is lehetnének boldogabbak.

A fiú és a lány is komolyan dondolták a kapcsolatukat. Gerame az iskola mellett dolgozni kezdett, hogy jegygyűrűt vehessen szerelmének és megkérhesse a kezét. Amikor feltette a nagy kérdést, Helen igent mondott, mégsem házasodhattak össze. Mindkettejük szülei úgy gondolták, túl fiatalok még a házassághoz.

Nem sokkal később Graeme egy 80 kilométerre fekvő városban kezdett főiskolára járni. Egy darabig próbálták tartani a kapcsolatot, leveleztek, de az élet lassan elsodorta őket egymástól.

Később Helen és Graeme is megházasodott, a nőnek négy gyereke született (jelenleg 22, 18, 12 és 8 évesek), a férfinek kettő (jelenleg 19 és 15 évesek). Mindketten úgy döntöttek, hogy a gyerekeiket a szülővárosukban nevelik fel, és ebben volt némi szerepe annak is, hogy titokban mindketten remélték, hogy egyszer még talán összefuthatnak és barátok lehetnek.

A viszontlátás akkor következett be, amikor a gyerekeik elkezdtek közös iskolába járni. Időközben Helen és Graeme házassága is kihűlt, mindketten elváltak. Ahogy kamaszkorukban, a kapcsolatuk másodszorra is lassan bontakozott ki. Amikor aztán húsz év után ismét megcsókolták egymást, mindketten úgy érezték, hogy egy hosszú bolyongás végén végre hazataláltak. Helen és Graeme is úgy érzik, hogy a másik felüket találták meg egymásban.

Graeme és Helen 2018 nyarán Horvátországban nyaraltak. A férfi a tengerpart homokjába írt kérdéssel, és ugyanazzal a gyűrűvel kérte meg szerelme kezét, amelyikkel több mint két évtizeddel korábban eljegyezte. Ezúttal senkinek sem volt kifogása a házasságuk ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik