Élet-Stílus

Ez a kép vezetett egy titkosított csetalkalmazással kommunikáló drogdíler lebukásához

A liverpooli férfi egy üzeneteket titkosító alkalmazást használt, amin ezt a képet is elküldte valakinek. A fotón látható ujjlenyomata alapján elkapták. 13 év vár rá a rácsok mögött.

Carl Stewart, a 39 éves kábítószerkereskedő próbált nagyon óvatos lenni, de a történetet bemutató LadBible a liverpooli lapokra és a helyi rendőrség Twitterére hivatkozva azt írja, hogy a lent látható fotó (pontosabban az azon látható ujjlenyomata miatt) elkapták, és már börtönben van – ahonnan több, mint egy évtized múlva szabadulhat csak.

 

A férfi egyébként kokainnal, ketaminnal és még heroinnal is foglalkozott, szóval nagy játékos lehetett, de a tenyeréről meggondolatlanul elküldött fotó – amit egy Toffeeforce nevű, titkosított üzenetküldésre használt alkalmazással továbbított – lebuktatta.

Lee Wilkinson nyomozó azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy az utóbbi időben az európai hatóságoknak sikerült feltörniük az ilyen alkalmazások titkosítását, ezért akadhattak a férfi nyomára is.

Merseyside megye rendőrsége még nem zárta le a széleskörű, drogkereskedőbanda felszámolását célzó akciót, aminek a részeként eddig összesen hatvan embert kaptak el, szóval lehetnek még újabb letartóztatások a nyomozáshoz kapcsolódóan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik