Élet-Stílus

Törötten kapta vissza a mobiltöltőjét, de nem zavarta, ezért aztán majdnem megvakult a fél szemére

Chonticha Vatpongpee / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
Chonticha Vatpongpee / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
A 19 éves angol joghallgató kölcsönadott kábelének csatlakozója a hálózatra dugva a mobillal együtt kigyulladt, majd a telefonról lecsatlakoztatott kábel felrobbanása után egy szikra a fiatal nő szemében landolt.

A birminghami Esther Modedének szerencsére kéznél volt egy másik mobil az április 27-i baleset idején, amivel a veszélyes hibát meg is tudta örökíteni. A Sun honlapján megosztott felvételen látszik, ahogy füstöl a kábel a robbanás előtti pillanatokban.

A baleset után kórházba ment, ahol összesen négy órát töltött a szemműtét miatt, ezután pedig három napig be volt kötve a bal szeme. A kötés eltávolítását követően először nem látott rendesen a sérült szemével, de azóta már elkezdett visszatérni a látása.

A történet úgy kezdődött, hogy kölcsönadta az iPhone-jának a töltőjét egy hétvégére egy barátjának, amit a hétvége leteltével enyhén törötten kapott vissza. De úgy volt vele, hogy ebből nem lehet semmi baja, és feldugta a hálózatra tölteni a mobilját az ominózus kábellel. Tévedése azonban rögtön szemet szúrt neki (később aztán szó szerint is), hiszen a telefonja szinte azonnal kigyulladt.

Persze még ekkor is azt gondolta, hogy nem lehet nagyobb baj, ezért inkább úgy döntött, videóra veszi a füstölő kábelt, amiből végül egy szikra a szemében landolt. Állítása szerint

ez a szikra olyan sérülést okozott a szemében, ami rögtön elkezdte égetni.

A városi kórház szemorvosa később azt mondta neki, hogy a szikra a szaruhártyáját sértette fel. A fiatal nő viszonylag szerencsésen megúszta a dolgot, állítása szerint azóta már újra tud úgy olvasni a sérült szemével, hogy a másikat közben becsukja.

A telefonról és a töltőről pedig azt mondta Esther Modede, hogy hivatalos Apple-termék volt mindkettő – bár a lap megjegyzi, hogy a felvételen látható kábel szürkébb, mint az iPhone-okhoz adott kábelek. A cég nem kommentálta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik