Élet-Stílus

Kukásnak állt Göteborg volt polgármestere

Ann-Sofie Hermansson / Twitter
Ann-Sofie Hermansson / Twitter
Ha egy politikus a karrierje végén nem megy nyugdíjba, általában a korábbi pályájához közeli területen helyezkedik el. Tanácsadó lesz belőle, beül bizottságokba, vagy mondjuk könyveket ír. Svédország második legnagyobb városának volt polgármestere ehhez képest nagyon meglepőt húzott.

Ann-Sofie Hermansson, 56 éves, svéd expolitikus 2016 januárja és 2018 novembere között volt Göteborg polgármestere. Miután politikai pályája véget ért, egészen más területen keresett magának új kihívásokat – írja Politico.

Hermansson számára nem újdonság a kétkezi munka, bár elég régen volt már, amikor 19 évesen elkezdett dolgozni a Volvonál. Politikai karrierje is az autógyártónál indult, amikor először acélipari dolgozók szakszervezetéhez csatlakozott, majd belépett a Svéd Szociáldemokrata Párt ifjúsági szövetségébe.

A volt polgármester azt mondja, munka közben sokan felismerik, és mindig megkérdezik tőle, mi a fenét csinál, narancsszínű overállban, amire ő azt szokta felelni, valamiből neki is fizetnie kell a számláit.

Hermansson azt mondja, fogalma sincs, meddig marad a köztisztasági vállalatnál, nincsenek konkrét karriertervei, de politikai visszatérésének lehetőségét sem zárja ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik