Élet-Stílus

Egy 71 éves rádiós kiviharzott a stúdióból, mert nem poénkodhatott Demi Lovato nem-bináris személyéről

Nic Antaya for The Boston Globe via Getty Images
Nic Antaya for The Boston Globe via Getty Images
A főnökei azt kérték: ha az elmúlt évtizedekben viccelt is ilyesmivel, most lehetőleg ne tegye.

Demi Lovato nemrég bejelentette, hogy mostantól nem-bináris személyként határozza meg magát, azaz nem nő és nem férfi, miután egyik kategóriába se tudja magát besorolni. Ezentúl énekesnőként nem utalhat rá senki, szimplán csak személyként.

Kapcsolódó
Demi Lovato mostantól nem-bináris személyként definiálja magát
Nembináris, azaz se nem nő, se nem férfi.

A bostoni Kiss 108 nevű rádióban elég nagy vitát szült a döntés, de nem azért, mert megkérdőjelezték volna Lovato indokait. A műsorvezető, az arrafelé rádiós legendának számító Matt Siegel ugyanis csúnyán kiakadt azon, hogy főnökei arra utasították, meg se próbáljon a továbbiakban Lovatóról beszélni élő adásban, viccekre pedig ne is gondoljon.

Siegel műsorai ugyanakkor pont erre épültek az elmúlt évtizedekben: a csipkelődésre, odaszúrásokra, poénokra, így élő adásban fakadt ki a hallgatóságnak, majd kisétált a stúdióból, kihagyva az adás utolsó 45 percét. Úgy fogalmazott, a nem-bináris meghatározás szerinte egy vicc, nem is érdekli Demi Lovato mit csinál, de mostantól majd lehet aggódni, hogy megsért valakit.

Azt mondták – és ez tényleg nem személyeskedés, mert imádom a főnökeimet –, hogy fejezzem be azt, amiről ma reggel beszéltem. Pedig imádtam, most éreztem úgy, hogy igazán visszatértem. Nevettünk, szórakoztunk, negyven éve ezt csinálom a hallgatóimmal. De most fogták, lehúzták a rolót, és megmondták, nem beszélhetek. Nem beszélhetek könnyed, vicces dolgokról, amiről szeretnék. Szóval most fogom és befejezem a műsort, pokoli jó út volt, de azt érzem, ennyi volt.

Később egy helyi bostoni lapnak azt mondta Lovatóról:

Ellene vagyok a bináris dolognak, szerintem ő egy problémás nő, akit rengeteg fiatal túl komolyan vesz, ez pedig zavar. De nyilván, ez egy viccműsor, nem kontextusból kiragadott poénok voltak. Jól szórakoztunk, de a főnökeim szerint átléptem a határt. Én azt feleltem: ha nem beszélhetek arról, amiről akarok karrierem ezen szakaszában, nem akarok többé rádiózni. Nincs rossz érzés köztünk. Ők végzik a dolgukat, megértem. Nem akarnak kirúgni. Csináltam már műsort Trumpról is, akkor a republikánus hallgatóktól kaptam az ívet, le is álltam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik