Élet-Stílus

Ezrek menekültek fejvesztve, miután dülöngélni kezdett Kína egyik legmagasabb épülete

Twitter/YouTube
Twitter/YouTube
A majdnem háromszáz méter magas épületet evakuálták.

Evakuálni kellett kedden a kínai Sencsen városában álló SEG Plaza felhőkarcolót, miután a majdnem háromszáz méter magas épület dülöngélni és rázkódni kezdett – jelentette az AFP francia hírügynökség. A Kína egyik legmagasabb épületének számító toronyházból és környékéről több ezren menekültek rohanva a kínai közösségi oldalakon megjelent videók tanúsága szerint.

A 71 emeletes épület helyi idő szerint délután egy óra körül kezdett el rázkódni. A hatóságok közlése szerint ebben az időben nem volt földrengés a városban, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozhatta az épület rázkódását. Az épületet nagyjából másfél órával később lezárták, és a hatóságok vizsgálják az esetet.

A kínai közösségi oldalakon több videó is megjelent arról, ahogy a környező utcákon menekülő emberek rohannak el az épülettől. Az egyik felvételen látni, hogy a toronyház tetején lévő antennák erőteljesen rezegnek.

A toronyházban egy több emeletet elfoglaló műszaki áruház üzemel, valamint éttermek és irodák találhatóak benne. Az épületet 2000-ben adták át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik