Élet-Stílus

Az iskolájában dolgozó nőtől kapott új vesét egy 11 éves chicagói fiú

A nő és a fiú nem ismerték egymást a történtek előtt, előbbi számára mégsem volt kérdés, hogy segíteni fog.

A chicagói Sacred Heart általános iskolában most minden két ember nevétől hangos: Gavin Sexton és Ann Chiumino. Közülük előbbi, Gavin 11 éves, az iskola egyik tanulója, és fiatal kora ellenére már rengeteg nehézséget át kellett élnie.

A helyi hírekre szakosodott abc7 azt írja, Gavinnél hároméves korában Wilm-daganatot diagnosztizáltak, a vese rákos megbetegedésének egy olyan formáját, ami főleg a gyerekeknél szokott kiújulni. Az évek során a fiú egyik veséjét el kellett távolítani, a sugárkezelések azonban olyan szinten károsították a másik vesét is, hogy a családnak és az orvosoknak lépniük kellett.

Nem kevés idő telt el azzal, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb donort, amit az is nehezített, hogy az orvosok mindét szülőt kizárták. Előbb az ismerőseik között kezdtek informálódni, majd egy felhívást is közzé tettek, amely eljutott Gavin iskolájába is. Így találkozott a fiú történetével az iskolában adminisztrációs munkát végző Ann Chiumino is, aki bár azelőtt nem ismerte Gavint, szinte rögtön eldöntötte, hogy ha lehetősége adódik, segíteni fog.

Arra gondoltam, ha az egyik lányomról lenne szó, én is azt akarnám, hogy akihez eljut az üzenet, vizsgáltassa meg magát, hogy alkalmas-e donornak

– nyilatkozta a nő, aki hamarosan alá is vetette magát a vizsgálatoknak, amelyek végén zöld utat kapott.

A pandémia kirobbanása előtti hetekben vált biztossá, hogy Ann megfelelő donor lehet, a világjárvány azonban megakasztotta a folyamatokat. A nő azonban az elkövetkező hónapokban sem gondolta meg magát. Gavin állapota közben romlani kezdett, a szervátültetés elkerülhetetlenné vált, így februárban végül elvégezték a műtétet, a fiú állapotában pedig ezt követően rohamos javulás állt be.

Gavin szülei elmondhatatlanul hálásak az iskola alkalmazottjának, soha nem felejtik el a gesztusát.

Mindig is úgy gondoltam, hogy az emberek jók. Sajnos akadnak kivételek, de a legtöbben jók. De más dolog jónak lenni és más egy szervadomány. Ha valaki szervet adományoz, megmutatja, milyen magas emberi minőséget képvisel az illető, és ez csodálatos

– hálálkodott a gyógyulófélben lévő fiú édesapja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik