Élet-Stílus

Égő házból mentett ki egy 79 éves nőt egy arra járó brit tinédzser

Tudta, hogy a segítség nem fog perceken belül megérkezni, ezért maga ment be a lángok közé.

Hősként ünnepelnek egy walesi kistelepülésen egy 19 éves férfit, aki egy égő házból menekített ki egy eszméletlen idős nőt, írta meg a Metro.

a 19 éves Marcus Evans múlt csütörtökön épp hazafelé sétált a walesi Baglanban, amikor észrevette, hogy füst száll fel az egyik házból. A tűzoltók értesítése után az égő házhoz ment, berúgta az egyik ajtót, de a sűrű füst megállásra késztette. Aztán amikor köhögést hallott a lángok közül, elhatározta, hogy mégis bemegy, mert a segítség nem érkezik meg perceken belül, ez pedig akár a bent rekedt személy életébe is kerülhet.

Bement, de pár lépés után kénytelen volt kimenekülni, annyira erős volt a füst. A következő próbálkozásra viszont sikerült megtalálnia az áldozatot. Evans elmondása szerint az idős asszony a hátán fekdüt és már eszméletlen volt, amikor odaért, de szerencsére valahogy sikerült kitámogatnia a magatehetetlen nőt a lángok közül. A 79 éves asszony megégett a tűzben, azonnal kórházba szállították, az állapota stabil.

A történtek után Evans ünnepelt sztár lett a közösségben, még pénzjutalomban is részesült. A férfi édesanyja két évvel ezelőtt rákban hunyt el, ezért a történtek után Evans azt nyilatkozta, „a saját anyám életét nem tudtam megmenteni, ezért valaki másét akartam”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik