Élet-Stílus

Már akkor elszúrta az állásinterjúját, amikor belépett a cég épületébe

Zia Soleil / Getty Images
Zia Soleil / Getty Images
Sok dologra kell odafigyelni, ha állásinterjúra megy az ember. Nem elég, ha valaki alkalmas egy pozícióra, meg is kell győznie a felvételiztetőt arról, hogy ő a legjobb választás, ezért néhány dolog egyszerűen nem fér bele.

A koronavírus-járvány miatt rengetegen veszítették el az állásukat, de most, a nyitás sokaknak kínál új lehetőséget. Egy új állás megszerzéséhez azonban nem feltétlenül elég a megfelelő tudás és tapasztalat, néha apróságnak tűnő dolgokon is elúszhat a felvétel. A LadBible című brit bulvárportál egy olyan esetről ír, amikor egy egyébként ígéretes jelentkező már akkor elvérzett a teszten, amikor belépett a kiszemelt cég épületébe.

A férfi már a recepciónál elszúrta az összes esélyét. Az recepciós üdvözlésére flegmán reagált, nem vette fel vele a szemkontaktust. A pultban álló nő ennek ellenére megpróbált néhány kedves szót váltani a jelentkezővel, de a férfi lekezelően válaszolt, anélkül, hogy a nőt egy pillantásra méltatta volna. Valószínűleg másképp viselkedett volna, ha tudja, hogy nem a valódi recepcióssal, hanem a felvételiztetővel áll szemben.

A felvételiztető nő azonnal eldöntötte, hogy meg sem hallgatja a jelentkezőt. Csak azért hívta be a tárgyalóba, hogy elmondja neki, hol rontotta el. Közölte, nem akar olyan ember a csapatába, aki nem egyformán kezeli a kollégáit, függetlenül attól, hogy milyen pozíciót töltenek be a cégnél. Mindenki egyformán fontos, ezért mindenki megbecsülést érdemel.

A tanulság tehát, hogy az ember mindig, mindenkinek adja meg a megfelelő tiszteletet, különösen, ha olyan helyen jár, ahol senkit sem ismer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik