Élet-Stílus

Rendőrt hívtak a férfira, mert péniszeket rajzol a kátyúkra

Marc Bruxelle / Gettyimages - Illusztráció
Marc Bruxelle / Gettyimages - Illusztráció
Az úthibák új-zélandi ellensége kivívta a hatóságok ellenszenvét, miután felhívta a figyelmet a rossz minőségű utakra.

A új-zélandi Auckland régió útjaiért felelős hatóság jogi lépéseket tesz egy 30 éves férfi ellen, aki azzal várt ismertté az országban, hogy péniszrajzokat fest az utakon talált nagy kátyúkra – jelentette a helyi sajtó. A magát közlekedésbiztonsági aktivistaként jellemző Geoff Upson tettét a hatóság ugyanis vandalizmusként értékeli, és vele akarják kifizettetni a graffitik eltakarításának költségeit.

Upson a New Zealand Herald című lapnak kijelentette:

Ha kijönnének, és kijavítanák az utat, a rajzom száz százaléka eltűnne.

Upson 2018-ban kezdte el jelölni a kátyúkat jól látható, rikító zöld festékkel, és állítása szerint több mint százra hívta fel így a figyelmet. Általában kis köröket szokott felfesteni, és a falloszmintát csak a nagyobb, igazán veszélyes darabokra tartogatja.

A férfi a Stuff című új-zélandi lapnak elmondta, bár országosan ismert, és mindenki tudja, hogy mit csinál évek óta, eddig mér egyszer sem gyűlt meg a baja a hatóságokkal. Upson még ezekkel az akciókkal sem tudja mindig elérni, hogy ki legyenek javítva a kátyúk. Általában akkor szokott ez megtörténni, ha a sajtó is beszámol a péniszrajzzal jelzett hibákról – mondta Upson a Stuffnak.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik