Élet-Stílus koronavírus

Egy újranyitó kocsma máris kitiltotta a 21 éven aluliakat

Kevesebb, mint egy hónapja nyitották meg újra az angol pubot, de a vezetői máris megelégelték a Covid-szabályokra fittyet hányó fiatal vendégeket, ezért a 21 év alatti vendégeket minden este elküldik, hogy máshol igyák le magukat hányásig.

Gloucestershire megye Stroud nevű városkájában az egyik kocsma vezetői észrevették, hogy több törzsvendégük is elmaradozik az április 12-i újranyitás óta, mert a bár új vendégei, a 20 év alatti fiatalok durva és kellemetlen viselkedésétől annyira kényelmetlenül érzik magukat, hogy inkább máshol italoznak.

A The Old Neighbourhood (A régi szomszédság) nevű, lenti képen kívülről megcsodálható italozóban ezért – valamint a szomszédok hasonló panaszai miatt – úgy döntöttek, a fiatal vendégek csak este hétig maradhatnak, utána minden 21 év alattinak lövik a pizsit – írja a Sun.

A furcsa szabálynak azonban van egy furcsa kivétele is: aki a szüleivel van a kocsmában, az maradhat.

Közzétette: The Old Neighbourhood, Stroud – 2020. június 30., kedd

A helyet bérlő Jonathan Armstrong szerint erre az elmaradozó törzsvendégek és a szomszédok rendszeres panaszai miatt van szükség.

A kocsmáros fiatal vendégek által okozott rendszeres galibákat így írta le:

A személyzetnek folyamatosan figyelmeztetnie kellett őket, hogy üljenek le, ne ugráljanak fel az asztalokra, és kövessék az előírásokat. Folyamatosan harcolni kellett velük emiatt, ők pedig rendszerint csak durván és kellemetlenkedően reagáltak. Folyamatosan bocsánatot kellett kérnünk a szomszédoktól, mert annyira hangosa voltak. Ez a hely nem erről szól.

Majd azzal folytatta, hogy nincsek hozzászokva ehhez a – kocsma vezetője által szégyenletesnek és szükségtelennek nevezett – viselkedéshez, szóval az új szabály bevezetése óta külön ember dönt arról, hogy ki mehet be, aki egyben felügyeli a kocsma 140 ülőhellyel rendelkező teraszát is.

Jonathan Armstrong azt is elmondta, hogy remélhetőleg csak május 17-éig lesznek ilyen szigorúak a fiatal vendégekkel, akkortól ugyanis a bárok és az éttermek belső tereit is megszállhatják a szórakozásra és italokra szomjazó vendégek.

Szerinte egyébként az egész hátterében az áll, hogy

egy csomó kocsmának nincs terasza, amik ezért zárva vannak még, a hatalmas terasszal rendelkező kocsmájuk terasza ezért tudta bevonzani a nem kívánt új vendégeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik