Élet-Stílus

Covidnak neveztek el egy kóborkutyát egy texasi menhelyen

Camille Tokerud / Getty Images (illusztráció)
Camille Tokerud / Getty Images (illusztráció)
Akkora felháborodás lett belőle, hogy azóta már Carl néven szerepel az örökbefogadásra váró eb a menhely honlapján.

Egy amarillói állatmenhely először Covidnak nevezett el egy amerikai staffordshire terrier keveréket, amit a a szabadban kóborolva találtak korábban. Az Egyesült Államok állatmenhelyeinek többségében megölik a befogott állatokat, ha bizonyos időn belül nem találnak új gazdát nekik, ezért a névválasztást – amire a menhely honlapján találtak rá az állatvédők – rögtön hatalmas, (Twitterről induló) felháborodás övezte – írja a New York Post.

A Post azt is felevenítte, hogy az észak-texasi régióban a menhelyben kikötő kutyák negyedének általában nem tudnak új gazdát találni, ezért ezeket az állatok megölik.

Ezeknek a kutyáknak minden segítségre szükségük van, hogy adoptálják őket

– mondta Dana Fuchs, egy menhelyen meghaló kutyák eseteit monitorozó New York-i állatvédő a lapnak. Majd azzal folytatta: „nekem ez a név egyszerűen nagyon sértő, és nemcsak nekem, hanem minden embernek, aki ebbe a betegségbe halt bele, és a kutyának is, ami emiatt valószínűleg brutális körülmények között fog meghalni. Azon gúnyolódnak, amin ez a kutya át fog esni, és metaforikusan azokon az embereken is, akik ebbe a szörnyű betegségbe haltak bele.”

Az állatvédő arra is felhívta a figyelmet, hogy az állatról feltöltött rossz minőségű fotó szintén rontja az örökbefogadásának az esélyeit, szóval az adoptálási profilja alapján kész csoda lenne, ha örökbe fogadná valaki.

A menhely weboldalán azóta megváltoztatták a kutya nevét arra, hogy Carl.

Az armadillói városháza hivatalosan nem kommentálta a történteket a Post megkeresésére, de a kérdéseik kézhez kapása után változtatták meg a kutya nevét az adatlapján. A menhely egyik képviselője hétfőn az mondta a lapnak, hogy a kutya a korábbi gazdájának nem kell, ezért még mindig várja az újat.

A világ egyik legismertebb állatvédő szervezete, a PETA a védelmébe vette a menhelyet.

Az állatmenhelyek általában mindent megtesznek a lehetőségeikhez mérten azért, hogy felhívják a figyelmet az általuk gondozott kutyákra és macskákra, azzal a céllal, hogy új, szeretetben gazdag otthon találjanak nekik

– mondta a szervezet egyik szóvivője a Postnak. Majd azzal zárta gondolatait, hogy a PETA szerint az menhelyek a hajléktalan állatok túlszaporodási krízisének frontvonalában vannak – amit érdemes lenne szem előtt tartani –, de az örökbefogadott állatok nevét amúgy is meg lehet változtatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik