Élet-Stílus

Bolti lopáshoz riasztották a rendőrt, ajándékot vett az elkövető gyerekének

Egy amerikai rendőrtiszt átlátta a helyzetet.

Május elsején bejelentés érkezett a New York államban található Hamburg város rendőrségére, hogy egy áruházban bolti tolvajt fogtak.

Bret McCabe rendőrtiszt szállt ki a helyszínre, és ott szembesült a történtekkel: egy anya volt a tettes, aki két gyerekével volt az üzletben.

Egyiküknek épp aznap volt az ötödik születésnapja, és az anyánál a lopott holmik között szülinapi ajándéknak szánt játékokat is találtak. A rendőr a következőképp reagált: a termékek visszapakolása után a saját pénzén ajándékot vásárolt az üzletben az ünnepeltnek.

A hamburgi rendőrség Facebook-oldalán bejegyzés jelent meg a rend őrének nagylelkű tettéről; a posztban azt írják, McCabe rendőrtiszt átlátta a helyzetet, és hozzájárult ahhoz, hogy a rendőrségi intézkedésnek pozitív kicsengése legyen. Hozzáteszik azt is, hogy nem egyedi az eset:

A rendőrtisztek gondoskodásról és együttérzésről tanúskodó cselekedetei gyakoribbak, mint azt sokan gondolnák. Az ilyen tettek érdemesek arra, hogy nyilvánosságra hozzák őket. Büszkék vagyunk rá, hogy McCabe rendőrtiszt közénk tartozik.

Arról nem esik szó a posztban – és a hírekben sem –, hogy az anya ellen indítottak-e eljárást lopás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik