Élet-Stílus

Egész éjjel lányokat kísértek haza buliból a focicsapat tagjai, most ők a város új sztárjai

Olyan álhír kezdett terjedni a környéken, hogy szombat éjjel legális a nemi erőszak, a fiúk pedig meg akarták előzni a bajt.

Cardiffban szombat óta egy focicsapat számít a város legújabb büszkeségének, és a legkevésbé sem a pályát elért eredményeik miatt. A Ladbible írt arról, hogy a játékosok a hétvégén lemondták minden programjukat, hogy egész szombat éjjel lányokat kísérhessenek haza az éjszakából. A dologban nem volt semmi hátsó szándék, sőt:

minderre azután került sor, hogy elkezdett terjedni egy pletyka a környéken arról, hogy április 24-e a „Nemzeti Nemi erőszak Nap”, aminek értelmében mindenki legálisan követhet el szexuális erőszakot a megjelölt éjszaka.

A hír természetesen hazugság volt, de sokan így is megijedtek, és olyanok is voltak, akik attól tartottak, hogy egyesek végül komolyan veszik a felhívást. Köztük volt a 22 éves Ben Marett is, aki először a volt barátnőjének írta meg, hogy szívesen elkíséri oda-vissza a szombat esti buliba, hogy aztán gondoljon egy merészebbet.

Marett körüzenetet küldött a csapattársainak, melyben vázolta a szombat esti terveit, és kérte a többieket is, hogy minél többen csatlakozzanak. Végül rajta kívül még húszan álltak be önkénteskedni, és kisebb csoportban több mint 30 lányt kísértek haza az éjszaka.

A beszámolók szerint a lányok mindegyike nagyra értékelte a fiúk gesztusát, az egyik lány édesanyja pedig egyenesen sírva fakadt, amikor megtudta, hogy kik és miért segítettek hazajutni a gyerekének. Az akcióról Marett később azt mondta, pletyka ide, vagy oda, a lányok sajnos soha nincsenek biztonságban, ha az éjszakából tartanak haza, ez ellen pedig muszáj tenni valamit. Reméli, hogy a jövőben többen követni fogják a példájukat.

Közben a rendőrség nagy erőkkel próbálja kideríteni, hogy ki kezdte tejreszteni a városban, hogy szombat este szabad a nemi erőszak. Egyelőre nem akadtak senki nyomára, de biztosították a közvéleményt, hogy komolyan veszik az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik