Élet-Stílus

Videón a csomagszállító átverése: elég egy idegen háza elé beállni egy kis ajándékért

Újfajta csalásra hívta fel a figyelmet egy amerikai nő, miután a biztonsági kamerája felvette, ahogy egy idegen a kocsibeállójára leparkolva megtéveszti a FedEx-futárt, és lenyúlja a csomagját.

Az észak-karolinai WSOC-TV 9 számolt be a Huntersville-ben élő Estefania Rauseo történetéről, aki felháborodva osztotta meg a felvételt, amin egyértelműen látszik, miként téveszti meg az internetes rendelését kiszállító futárt egy csaló azzal, hogy a csomagszállítók megérkezése után beparkol a nő házának garázsa elé.

Az eset csütörtök délután történt a város Magnolia Walk nevű részében, és úgy derült rá fény, hogy Estefania Rauseo nem találta otthon a férje új laptopját és billentyűzetét tartalmazó értékes csomagot, amit a FedEx szerint elvileg aznap átvett, ezért megnézte a biztonsági felvételeket.

Gyakorlatilag mindennap rendelek online dolgokat, mint mindannyian. Most szerencséje volt a csalónak

– mondta a nő a tévétársaság megkeresére, majd azzal folytatta, hogy szeretné, ha a csalót felelősségre vonnák, és ilyesmi nem történne meg mással. A tévécsatornának nyilatkozó felháborodott szomszédok között volt, aki a saját garázsbeállóját figyelő mozgásérzékelőket szerelt fel, amik értesítést küldenek neki, ha bárki illetéktelenül a háza elé parkolna.

A helyi rendőrség közlése szerint ez volt az első alkalom, hogy kamerafelvétel készült egy csalóról, aki illetéktelenül adta ki magát egy ház tulajdonosának a futár megtévesztése érdekében.

Estefania Rauseo azóta visszakapta a pénzét a FedExtől, akik közleményükben hansúlyosan kértek minden hasonló áldozatot, hogy jelentésék a hatóságoknak, hiszen a cégnek is érdeke az ilyen csalások megelőzése, ezért mindig teljeskörűen együttműködnek a nyomozó szervekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik