Élet-Stílus

Csatornába hajtott az Uber-sofőr, mégis kiszámlázta az utat

Tore Strand / EyeEm / Getty Images
Tore Strand / EyeEm / Getty Images
Vérfagyasztó útja volt egy nőnek az angliai Salforban. Az Uber-sofőrje a figyelmeztetés ellenére követte a GPS-ét és belehajtott egy csatornába. Később, az utas legnagyobb megdöbbenésére a férfi kiszámlázta neki az utat.

Emma Lavelle április 11-én a kora hajnali órákban indult haza az angliai Salfordban. Hívott egy Ubert, majd nem sokkal később már annak örült, hogy ép bőrrel megúszta a fuvart – írja a Manchester Evening News.

Anikor a sofőr rossz helyen fordult be, Lavelle szólt neki, hogy nem kellene arra menniük, mert egy csatorna felé haladnak, de a férfi nem hallgatott rá, inkább hitt a GPS-nek. Az autó hamarosan egyenesen belehajtott a csatornába.

A kocsi szerencsére lassan haladt, ezért nem esett bele a vízbe, hanem fennakadt a betonparton, így Lavelle és a sofőr is épségben ki tudtak mászni a kocsiból. Bár a halálra rémült nőnek még gyalogolnia kellett hazáig nagyjából 15 percet, a sofőrje simán kiszámlázta neki az autóval megtett szakasz közel 30 fontos (kb. 12.500 forintos) viteldíját.

A nő másnap emailben tett panaszt az Ubernél a baleset ellenére kiszámlázott út miatt, de senki sem válaszolt neki. Később, amikor Lavelle beszámolt a sajtónak az esetről, és elküldte a történetéről szóló cikket a cégnek, az Uber megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet és majd visszautalják a pénzt.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik