Élet-Stílus koronavírus

Bocsánatot kértek a betörők és visszavitték a lopott vakcinákat

Kilito Chan / Getty Images
Kilito Chan / Getty Images
Egy rendőrőrs előtt működő teastandnál hagytak több mint hatszáz adagnyi koronavírus elleni oltóanyagot ismeretlenek csütörtökön, az India északi részén fekvő Harijánában. A csomag mellé egy levelet is mellékeltek, amiben azt írták, bocsánatot kérnek, nem tudták, mit loptak el.

Ismeretlenek törtek be közkórház raktárjába a szerdáról csütörtökre virradó éjjel az indiai Jind városában – írja egy helyi hírportál.

A betörést egy takarító fedezte fel, és azonnal értesítette az egészségügyi személyzetet. Az elkövetők négy zárat törtek fel, hogy bejussanak a raktárba, aztán feltörték a fagyasztót is. Kiderült, hogy koronavírus elleni vakcinák tűntek el: az Oxford-AstraZeneca oltóanyagának megfelelő, indiai Covishieldből 182 adag, míg az indiai fejlesztésű Covaxinból 440 adag hiányzott.

Az oltóanyagot még a betörés felfedezésének napján letették egy rendőrőrs közelében a tettesek, és levélben bocsánatot kértek. A betörés azért furcsa mert az elkövetők különböző értékeket, például egy laptopot, és 50 ezer rúpia (kb. 200 ezer forint) készpénzt nem vittek magukkal. A rendőrség most a teastand közelében működő kamerák felvételeinek segítségével próbálnak a tettesek nyomára jutni.

Indiában közben soha nem látott erővel tombol a koronavírus-járvány: egymás után a negyedik nap döntött világcsúcsot az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik