Élet-Stílus

Eltiltották a tanítástól, mert sztriptízbárba vitte a diákjait egy Costa Rica-i kiránduláson

Kryssia Campos / Getty Images (illusztráció)
Kryssia Campos / Getty Images (illusztráció)
A lelkipásztorként is tevékenykedő angol számítástechnika-tanár egy magániskola nebulóit vitte el a korhatáros helyre.

Az 55 éves, korábban tanárként dolgozó northumberlandi Richard Glenn Costa Ricába vitte osztálykirándulásra a tanulóit 2019 júliusában. Egyeseket közülük arra kényszerített, hogy elmenjenek vele egy sztriptízbárba, ezért felfüggesztették, és nem dolgozhat többet tanárként – írja a BBC.

A bulizásra kényszerített tinik már a nyári utazás elején jelezték, hogy a 2007 óta osztályfőnökként is tevékenykedő férfi nem megfelelően viselkedik, ezért a többhetes kirándulásról – amin eredetileg ő is végig ott lett volna felügyelőként – még annak félideje előtt hazaküldték.

Természetesen nem csak vetkőző nőket bámulni vitte el a tanulóit a férfi, hanem ivott is velük, de még az erőszakosság sem állt tőle távol a kirándulás alatt.

Richard Glenn a brit oktatási hivatal ügyet feltáró 2021 áprilisi meghallgatásán beismerte, hogy nem megfelelően viselkedett a felügyeletére bízott diákokkal, a meghallgatás végén pedig eltiltották a tanítástól, de három év múlva kérvényezheti ennek felülvizsgálatát.

A felügyeletére bízott tiniket egy idegen országban veszélyeztető férfi a meghallgatáson elhangzottak alapján

Richard Glenn tapasztalt tanár volt, ráadásul vezető lelkipásztorként is tevékenykedett.

Szóval a bizottság szerint tisztában kellett lennie a cselekedetei súlyával.

A Longridge Towers School benlakásos magániskolában egyébként félévente 4850 font a tandíj, ami több, mint 2 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik